AK Parti Kayseri il teşkilatındaki bayramlaşma programına, Bakan Taner Yıldız, İl Başkanı Ömer Denğiz, milletvekilleri Sadık Yakut, Yaşar Karayel, Pelin Gündeş Bakır, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer ile çok sayıda partili katıldı. Bakan Yıldız, bayramlaşmanın ardından yaptığı konuşmada, BDP'ye yüklendi. Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

"Töröristlerle kucaklaşma işine kısa bir yorum yapmak gerekirse, şu ana kadar BDP, yani içinde 'Barış' adı geçen partinin yaptığı takiyenin bundan sonra tersine bir hareket sergileyeceğinin itirafıdır. BDP şöyle demektedir; 'Biz şu ana kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde takiye yaptık, ama bu kucaklaşmayla beraber artık bu takiyeden vazgeçtik, bunları itiraf ediyoruz.' Herhalde isimlerini değiştirip, 'Barış' kelimesini çıkartıp, o kucaklaşmaya uygun, o fotoğrafa uygun bir alt yazı yazacaklardır. Hükümetimiz 10 yıl içinde bir çok problemin üstesinden geldiği gibi bunun da üstesinden gelecektir. Şu anda PKK’nın terörden dolayı aldığı ağır darbelerin infialidir. Çok ciddi darbeler aldılar ve almaya devam edecekler. Moralimizi yüksek değerlerde tutup, birlik ve beraberlik yapısını sergileyeceğiz."

FOYALARI ALENEN ORTAYA ÇIKTI

TBMM Başkanvekili AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut da BDP’li milletvekillerini kınadığını belirterek, "Uzun yıllardır süren terör olaylarında her siyasi partinin sorumluluğu vardır. Ancak son gelişmelerle teröre çanak tutanların, teröristlerin yanında olanların foyaları alenen ortaya çıktı. Malesef bazı partiler terör örgütünü canlandırmak istemektedir. Adı barış ve demokrasi olan partinin foyası ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

BUNLARIN MECLİS'TE İŞİ YOK, DAĞA ÇIKIP KUCAKLAŞSINLAR

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de BDP milletvekillerini kınayarak, "Bayramlar kardeşlerin kucaklaşmasıdır. Teröristlerle, milletvekillerinin kucaklaşması değildir. Milletvekilleri, milleti temsil ederler, teröristleri temsil etmezler. Teröristleri temsil edenlerin Millet Meclisi'nde işi yoktur. Varsa, o zaman onlar da çıksınlar, dağdakilerle, o teröristlerle kucaklaşsınlar. Bunları bir milletvekili olarak, sizleri temsil eden kişi olarak söylüyorum" dedi.

BUNUN ADI VATANA İHANETTİR

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da BDP’li milletvekillerinin 'vatana ihanet' suçu işlediklerini savunarak, "Bunun adı tam anlamı ile vatana ihanettir. BDP’li milletvekillerine düşen, eli kanlı teröristlerle kucaklaşmak yerine onları Türk adaletine teslim etmek veya teslim olmaya ikna etmek olmalıydı. Meclis terörden arınmalı, ülkemiz adına fikirler üretilen bir yer olmalıdır.CHP’li Tunceli milletvekilinin kaçırılma olayına gelince bunun CHP Genel Başkanı'nın bilgisi dahilinde olduğunu düşünüyorum. PKK’nın propoganda savaşına girdiği anlaşılıyor" diye konuştu.



OE,VD(OE/SS)