Ak Parti Denizli İl Başkanlığı’nın İl Danışma Kurulu toplantısı Pekdemir Düğün Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Ak Parti Denizli milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Bakan Taner Yıldız toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özelleştirme konusunda çok hassas olduklarının belirten Bakan Taner Yıldız, 2012 yılında yaklaşık 14 milyar dolarlık özelleştirme programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldız, "Bunlardan sonuncusunu yaptık. 2 milyar 250 milyon dolara Seyit Ömer Santrali'ni özelleştirme teklifi geldi. 16 firma mücadele etti. Bunu hem siyasi iktidar hem de enerji alanında özel sektör girişimciliğinin geldiği noktada önemli buluyorum" dedi.

4 ELEKTRİK DAĞITIM FİRMASI ÖZELLEŞTİRİLECEK

2012 yılında petrol fiyatlarının tarihin en üst seviyesine çıktığını ve 120 dolarlara yükseldiğini ifade eden Yıldız, "Buna rağmen enerji sektöründeki hareketlilik tabii ki devam ediyor. Yerli kaynaklarımız, yenilenebilir kaynaklarımızla beraber büyümeye devam edecek. 2013 yılında özellikle ilk çeyreğinde özelleştirme programları devam edecek. Hem ülke ekonomisine olan katkı hem de vatandaşlarımızın refah seviyesi açısından son derece önemli. 4 ayrı elektrik dağıtım şirketinin özelleştirme programını nihayetlendireceğiz. Bir de Ankara doğalgaz dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bunları son derece önemli buluyorum. 2012’yi bu anlamda özellikle son yapılan ataklarda alınan tekliflerle başarılı kapadığımızı söyleyebilirim. Özelleştirme tekliflerinin yarısı enerji sektöründe gerçekleşti. İnşallah 2013 yılında da bu programımız devam edecek" diye konuştu.

AKDENİZ VE KARADENİZ'E NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ

Nükleer güç santrallerinin aktif büyüyen Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Yıldız, "Birçok dallarıyla beraber bunu geliştirmeye gayret ediyoruz. Nükleer güç santralleri bunun önemli bir parçası. Birinci nükleer güç santrali Akdeniz’de ikincisi de Karadeniz’de kurulmuş olacak. Birinciyle alakalı olarak bir problemimiz yok. Sahada çalışmalar devam ediyor. İkinciyle alakalı teklifleri de bu sıralar artık tamamlamak durumundayız" ifadelerini kullandı.



RÇ(İÖ/CK)