“MADEM Kİ GENSORU VERİYORSUNUZ, BARİ TOPLANTIYA GELİN“


Bakan Yıldız, “Gerekçesi olmayan bir şekilde hukuka aykırı bir şekilde gensoru verildi. Biz bunu yine de saygıyla karşılıyoruz ancak 130 milletvekilinin 30’unun katıldığı CHP’nin gensorusu olmaz. Oraya katılan arkadaşlar madem ki gensoru veriyorsunuz bari toplantıya gelin. Toplantıya da gelmediler ve katılmadılar. O yüzden ben yalnızca vatandaşımızın sağduyusuna değil hassasiyetini yitirmeyen CHP’nin içinde bulunan sağduyulu vatandaşlarımıza ve seçmenlerimizle bunu paylaşmak istiyorum. Gensoru veriyorlarsa hukuka uygun versinler, buna rağmen veriyorlarsa bari gensorularına sahip çıksınlar. Gensorudaki konu yargı kararları netleşmiş, temyiz kararları netleşmiş olmasına rağmen, o kararları hiç okumadan değerlendirmeden o evrakları Meclis’e getirmiş olmaları doğru bir şey değil. CHP’nin kendi içinde bir dikkat çeken bir çalışması olduğunu gördüm. Meclis’teki çalışmalara katılmalarını teminen bunun Meclis’in saygınlığını artıracağına inanıyorum“ diye konuştu.


“TALEBİ OLAN VARSA RAHATLIKLA GELEBİLİR“


Bakan Taner Yıldız, büyük sanayi kuruluşlarının 2013 planlamalarını gaz bulamadıkları için yapamadıkları hakkındaki bir soruya da “Doğalgazla alakalı Aralık ve Ocak ayının arifesindeyiz. Eğer doğalgazla alakalı ihtiyacı olan sanayicilerimiz varsa, lütfen BOTAŞ’a ve Enerji Bakanlığımıza başvursunlar. Şu anda gazla alakalı herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Talebi olanlar varsa gerek özel sektör gerekse kamu olarak toplam miktarı karşılayabileceğimizi rahatlıkla söylüyorum. Varsa kontrat yapmak isteyenler sayın müsteşarımızın başkanlığındaki heyetten bunu rahatlıkla temin edebilirler. Bu konuda herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Talebi olan varsa rahatlıkla gelebilir“ şeklinde yanıt verdi.


Benzin istasyonlarının denetimlerinin belediyelere ve valiliklere verilmesinin bir gelir kapısı yaratacağı, denetimlerin Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılması konusundaki soruya ise Yıldız, “Bu konuda sivil toplum örgütleriyle ilgili derneklerle birarada çalışıyoruz. Onun için herhangi bir sıkıntı olmayacak“ yanıtını verdi.