Yarımca Şantiyesi’nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve proje yetkilileri ile karayolları çalışanları eşlik etti.

YHT projesinin Köseköy- Gebze Kesiminin Rehabilitasyonu ve Yeniden İnşası projesini aylık toplantılarla takip ettiklerini söyleyen Bakan Yıldırım, konuşmasına söyle devam etti:

"Son bir kaç ay içersinde Ankara- İstanbul YHS projesini ve Marmaray projesini aylık şantiye toplantılarıyla takip ediyoruz. Örneğin bu toplantıdan önce Marmaray şantiyesinde toplantı yaparak gidişatını değerlendirdik. Burdan da Osmaneli 'ne gidip YHS projesinin ilerleme durumunun raporunu firmalardan alıcaz. Köseköy-Gebze arasındaki 55 kilometrelik hattın havadan incelemesini yaptık. Yüklenici firmalarda bize yapılan çalışmaların tüm detaylarını verdiler. Alt geçit, üst geçit, tren yolunun üç hat yapılması için ne tür çalışmalar yapıldığını inceledik. Alt geçit, üst geçit, menfez ne kadar yapmıştık, şimdi ne kadar yaptık bunların hepsini görüyoruz. Niye bu toplantıları yapıyoruz? Çünkü 30 Eylül 2013 tarihinde projenin açılışa hazır olmasını istiyoruz. Öyle bir kararlılığımız var."

ÖNERİLERİ ANINDA DEĞERLENDİRİYORUZ

Önerileri dikkate aldıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, "Projeyle ilgili günlük, anlık, aylık takipler gerekiyor. Bu takipleride yaptığımız toplantılarla karara bağlıyoruz. Bu toplantılarda da belediye başkanlarımız, valimizin hazır bulunması da çok önemli. Onların mahalinde bir takım talepleri, uyarıları ve düzeltmeleri oluyor. Projenin daha iyi olması için ne lazımsa öneriler ortaya koyuyorlar. O önerileri de anında değerlendiriyoruz. Aksi halde işi yaptıktan sonra yap boz olunca zaman kaybı ve maliyet artışı oluyor" diye konuştu.

YÜKLENİCİ FİRMALARI UYARDIK

Yüklenici firmalara gerekli uyarıların yapıldığını söyleyen Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Özetle yaptığımız bu toplantıda işlerin planlandığı şekilde gittiği ancak önümüzdeki mevsim şartlarını dikkate alarak bazı konularda daha gayret edilmesi gerekliliği ortaya çıktı. Bu konularda yüklenici firmalara gerekli uyarıları yaptık. Hızlı şekilde yapılması için ilgili konularda kordinasyon konusunda valimiz, başkanımız gerekli katkıyı sağlayacaklar. Hiç zaman kaybına mahal vermeden proje tamamlanacak. Yüzlerce iş kalemi var burada ve hepsinin de bir sürati var. Mesala alt yapı işlerinin aşağı yukarı yüzde yüzü tamamlandı. Dolgu yüzde 70-80'i yani bir ortalama vermek gerekirse yüzde 50'nin tamamı bitmiş olarak söyleyebiliriz. Geri kalan yüzde 50'yi de az bir iş olarak görmeyelim. Orada çok ciddi işler var. Raylar döşenecek, direkler döşenecek, elektrik, trafo merkezleri de önemli işler. Bunları yapabilmek için alt yapıyı yapmak gerekiyor."

Bakan Yıldırım, daha sonra helikopterle Bilecik'e hareket etti.



EA(MB/SS)