Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Haber-İş Sendikası'nın 50'nci Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz'de 4 Aralık'ta çıkan fırtına nedeniyle 12 personeli bulunan kömür yüklü bir geminin battığını hatırlattı. Yaşanan büyük afette gemi personelini kurtarmak için ekiplerin seferber edildiğini belirten Bakan Yıldırım, "Can kurtarmaya giderken canlarını feda eden 3 denizcimiz, 1 balıkçımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar da sizin gibi bu ülke için kış demeden, kar demeden, fırtına demeden mücadele eden, insanların hayatını kurtarmak için canını feda etmekten çekinmeyen yiğit insanlardı" diye konuştu.

YALAN HABERLERLE UĞRAŞTIK

Bir kaza sonucu can kayıplarının yaşadığını kaydeden Bakan Yıldırım, "Bunun üzerine tabi bazı yalan, yanlış haberler de yapıldı. Yalan, yanlış haberlerle kafalar karıştırılıyor. Arkadaşlarımıza üzülmekle kalmadık, bir de böyle aslı astarı olmayan, kafalarda soru işaretleri oluşturan bazı haberleri de düzeltmekle meşgul olduk. Denizcilik zor bir meslektir. Deniz sakinken herkes kaptanlık yapabilir, önemli olan fırtınalı havada gemiyi limana ulaştırmaktır" dedi.

KİMSE KAPTANI ZORLAMADI

Denizcilerin her denize çıktıklarında yakınlarıyla helalleştiğini aktaran Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kim ne söylerse söylesin, o kardeşlerimiz kahramanca mücadele etmiş, deniz üzerinde 'beni kurtarın' diye çırpınan insanlar için canlarını feda etmişlerdir. 4 kazazedeyi kurtarmış ve bu arada kendi hayatlarını feda etmişlerdir. Hiç kimse gemi kaptanını denize çıkması için zorlamadı. Onun vicdanı, denizcilik kültürü ve inancı. Orada imdat diyen insana bakmayı onuruna yediremedi çıktı, hayatını bedel olarak ödedi. Bu kadar. İşine, ülkesine saygısı olan bir ekiple çalışıyoruz. Tenkit etmek kolaydır. İş yapmayanlar sürekli tenkit ederler. Hiçbir şey yapmazsanız, hiç hata yapmazsınız. Ama bu mudur bu ülkeye hizmet, bu mudur bizim görevimiz?"