Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı Kaya Termal Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 10 yıllık iktidarlarında değişmez bir gerçeği gördüklerini belirterek "Sürekli Türkiye'de eski alışkanlıkların yöntem değiştirerek denenmeye çalıştığını görüyoruz. 50'lerde, 60'larda, 71'de, 80'de, 96'da, 2007'de milli iradeye karşı girişilen antidemokratik mücadele, darbeler, girişimler aslında şekil değiştirerek bugün de devam ediyor" dedi.

Kendi iktidarlarıyla ülkeye güven ve istikrar geldiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, başarılara başından beri memnun olmayan bir kesimin de olduğunu belirterek "Bunlar eski alışkanlıklarını terk edemeyen bir anlayış. Ak Parti iktidarını yıkmayı ordu ile denediler, yargı ile denediler, şimdi de terör belasıyla Ak Parti'nin bileğini bükmeye çalışıyorlar. Ak Parti bütün bunların üstesinden gelerek, her seçimde gücünü biraz daha artırarak bugünlere geldi. Bu terör belasından da hiç ümitlenmesinler sonuç alamayacaklar" diye konuştu.

BİTİRELİM AMA NASIL?

Bu konunun çok hassas ve kırılgan olduğunu da belirten Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "Ama bildiğimiz başka bir gerçek var. Bu ülkede terörün acısını yaşıyoruz. Belki ne acılar yaşayacağız. Ama bir tercihi mutlaka yapmalıyız. Bu ülkenin 780 bin kilometrekare vatan toprağında 85 milyon vatan evladı, bin yıldır yaptığı ahiliği devam mı ettirecek yoksa tamam mı diyecek. Bu kararı verecek durumdadır Türkiye. Yürek acısıyla sokağa çıkıp ‘bitirin şu terörü bakanım' diyenlere, içinde bulunduğu duyguyla söyleyecek fazla bir şeyimiz yok. Ama şunu söylemeden de edemiyorum. Bitirelim ama nasıl? Vurun, yok edin. İyi de kardeşim devlet teröristin yaptığını yapabilir mi? Teröristin kuralı yok, kanunu yok, inancı yok. Tek bildiği iş sormadan, sorgulamadan, hemen karşılaşınca öldürmek. Teröristle hukuk devletinin farkı budur. Hem hukuk içinde kalacağız, hem özgürlükleri muhafaza edeceğiz, hem de milletin güvenliğini sağlayacağız. Ama Ak Parti bu zor işlerin üstesinden gelen bir partidir. Kimse Ak Parti'yi terörle imtihan etmeye kalkmasın. Diyor ki bitirin bu işi. Ben de sordum, peki bitirelim. Adamlar diyor ki, ülkenin bir kısmını bize verin.' Verelim mi herkes ‘hayır' diyor. Kim verebilir. Vermeyeceğimize göre bu işin yolu eli silahlı örgütün elemanlarının tehdidini insanımızın üzerinden uzaklaştırmak gerekiyor. Vermeyeceğimize göre bu mücadeleye devam edeceğiz."

 12 HAZİRAN'DA İZMİR'DE SİYASET EZBERİNİ BOZDUK

Bu işin günlük siyasetin aracına dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, "Bundan bu ülke kaybeder, bu millet üzülür" dedi. Parti olarak 12 Haziran Genel Seçimleri'ni başarılı geçirdiklerini anlatarak, "İzmir'de yüzde 50 olmadık, ama Türkiye'de en fazla konuşulan şehir olduk. Çünkü Ak Parti 12 Haziran seçimlerinde İzmir'de siyaset ezberini bozdu. Klişe siyasetini sona erdirdi. İdeolojik siyasetten hizmet siyasetine geçiş yaptık. İzmirli artık bir şeyi gördü. Korkularla, tabularla siyaset iktidarını sürdürmenin mümkün olmadığını, işin arkasında hizmet olmayan hiçbir söylemin İzmir ve İzmirliye faydası olmadığını gördü. Artık İzmirliler tek kaleden, çift kaleye, içi boş siyasetten hizmet siyasetine geçiş süreci başladı" dedi.

BÜYÜK KONGRE 2'NCİ AK PARTİ DÖNEMİNİN BAŞLANGICIDIR"

Önlerinde zor bir süreç olduğunu, 30 Eylül'de büyük kongreyi yapacaklarını dile getiren Bakan Yıldırım, "Büyük kongre ikinci Ak Parti döneminin başlangıcıdır" dedi. Önümüzdeki 3 yıl içinde yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını da hatırlatan Bakan Yıldırım, "Yani durmak yok, yola devam. Artık seçim bitti, nefes alalım diyecek halimiz yok. Ama hiç merak etmeyin. Bundan sonrası bundan öncekinden daha kolay olacak. Çünkü İzmir artık değişimi özlüyor, değişimi bekliyor. İzmir'in nabzında değişim var. İzmirlinin zihninde değişim var. İzmir artık boş lafları dinlemekten bıktı, usandı" dedi.

TEŞKİLAT YEREL SEÇİMLER İÇİN 'SİZİ İSTİYORUZ' DEDİ 

Bakan Yıldırım bu sözleri söylerken partililerden biri 'İzmir seni bekliyor sayın başkanım' deyince Yıldırım, "Şimdi gaza gelme. Ben gaza da gelmem, senin de gelmeni istemem" yanıtını verdi. Bir başka partili de 'Sayın bakanım tüm arkadaşlar sizi istiyorlar' deyince Bakan Yıldırım şöyle konuştu: "Ben de sizi istiyorum. Arkadaşlar bakın. Seçim yok, bir şey yok, aday yok. Böyle bir iş olmaz. Ak Parti'nin ilkeleri var. Ak Parti'de ben yok, biz var. Ak Parti kurumsal bir partidir. Bizler partimizin birer neferiyiz. Görevimiz partimizin bayrağını daha yukarı nasıl taşırız. Hepimize layık olduğumuz görevi elbette verecektir. Verirse de çalışırız, vermezse de çalışırız. İstemek ayrı elde etmek ayrı bir şeydir. Elde etmenin bedeli var, çok çalışmamız lazım. Şu ana kadar henüz olması gereken yerde değiliz. Bir adım attık, piyasayı hareketlendirdik ama yetmez. Daha çok çalışmamız lazım. En azından İzmirli bir seçeneğinin olduğunu gördü. Bunu sonuçlandırmak bu ekibe bağlı. Seçimlere ülkeyi, İzmir'i taşıyacak kadrolar burda. Biz bu işi yaparız. Sloganımız seçimden seçime siyaset, nesilden nesile hizmet."

İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise Haziran'da yapılan il kongresinin ardından yaz aylarını dolu bir programla geçirdiklerini belirterek "Teşkilat çalışmaları kapsamında İzmir'in bütün ilçelerini gezdik, bu kentin dört bir yanında yaşayan hemşerilerimizle kucaklaşma imkânı bulduk" diye konuştu.

Başarı kadar başarının devamına da işaret eden Akay, "Durmadan, dinlenmeden, daha büyük bir aşk ve azim ile milletimizle aramızdaki gönül köprülerine yenilerini ekleyerek çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

BT (YY/RT)