Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Afyonkarahisar-Ankara Karayolu'nun 75'inci kilometresinde kar temizleme çalışması yapan Karayolları ekiplerini denetledi. Yıldırım'a Bakanlık Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emirdağ İlçe Belediye Başkanı AK Parti'li Cengiz Pala, Afyonkarahisar Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit eşlik etti. Bir süre işçilerle sohbet eden Yıldırım, kullandığı iş makinesiyle yaklaşık 500 metrelik alanda kar küredi. Çalışmanın ardından Yıldırım, bölgede görev yapan Karayolları, emniyet ekipleri ve basın mensuplarına baklava ikram etti.

Türkiye genelinde 65 bin 387 kilometrelik karayolu ağı bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, 55 bin kilometrelik ağda kar ve buzla mücadele çalışması yapıldığını söyledi. Yıldırım, "428 merkezde konuşlandırılmış 4 bin 477 personel görev yapıyor. 4 bin 565 makine ve ekipmanla bu hizmeti veriyoruz. Şu ana kadar 113 bin 702 ton tuz, 200 bin 975 ton agrega (kırmataş) kullanıldı" dedi.

Türkiye'de ağır kış şartlarının hüküm sürdüğünü vurgulayan Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Aksaklıklar çalışmalardaki zayıflıklardan değil, tabiat şartlarının çetin olmasından kaynaklanıyor. Burada sürücülere de uyarıda bulunmak istiyorum; Kış şartlarını dikkate alarak araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundursunlar. Araç takip mesafelerine dikkat etsinler, şerit ihlali yapmasınlar. Trafik işaret ve işaretçilerine uysunlar. Sürücüler yola çıkmadan önce de 'Alo 159 Yol Hattı' ile 'www.kgm.gov.tr' adresinden yol durumu hakkında mutlaka bilgi edinsinler."

Bakan Yıldırım daha sonra Emirdağ Belediyesi'ne geçti.