Hattın Kuşçuburun'daki şantiyesinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi alan Bakan Binali Yıldırım, hattın altyapı işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu, üst yapıya yönelik olarak elektrifikasyon ve sinyalizasyona yönelik çalışmaların başladığını söyledi. Hattın en geç önümüzdeki yıl kasım ayında banliyö seferlerine başlayacağını dile getiren Bakan Yıldırım şöyle konuştu:

"İZBAN hattının Cumaovası'ndan 30 kilometrelik Torbalı'ya kadar olan bölümünde 3 dakika sıklıkla tren seferleri yapılmış olacak. 88 kilometre olan hat böylelikle 112 kilometre olacak. Hedefimiz bununla sınırlı değil. Torbalı'dan sonraki etap Torbalı- Selçuk etabı, bu da 26 kilometre yani İZBAN'ın güney hattı. Bu hattın inşaatına da önümüzdeki yıl başlamış olacağız yatırım programına alındı. Çalışmalara da önümüzdeki yıl başlayacağız."

İZBAN'ın devamı olan 52 kilometrelik Aliağa-Bergama hattındaki proje çalışmalarının da bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını, hattın ihalesine önümüzdeki yıl çıkılacağını belirten Bakan Yıldırım, bütün çalışmalar tamamlandığında Bergama- Selçuk arasında 188 kilometrelik hattın İzmirlilerin kullanımına sunulacağını, hali hazırda Türkiye'nin en uzun toplu ulaşım hattı olan İZBAN'a 100 kilometre daha ekleneceğini, hattın tam kapasiteyle çalıştığında günlük 550 bin kişinin taşınacağını anlattı.

Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin İZBAN'daki ortaklığı ve hangisinin daha fazla yatırım yaptığının tartışıldığına yönelik soruya ise, "İZBAN sürekli siyasetin bir aracı olmaya devam ediyor. Ben bunu İzmirlilere yapılan haksızlık olarak görüyorum" diyerek tepki gösterdi.



TG(İÖ/COŞ)