Sinop'ta programına devam eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Samsun- Sinop sahil yolunun yapımı tamamlanan Yakakent- Gerze bölümünde inceleme yaptı. Gerze- Yakakent yolunun bugün trafiğe açıldığını belirten Bakan Yıldırım, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Yıldırım şöyle dedi:

"Yakakent- Gerze arası yaklaşık 37 kilometre ve bu yolun toplam bedeli 1.4 milyar civarındadır. Bu yol üzerinde 4 tane tünel, 5 tane viyadük ve 9 tane de alt üst geçit menfez şeklinde sanat yapıları mevcuttur. Buranın tamamlanması demek Samsun'la Sinop arasındaki yolun neredeyse bitmesi anlamına geliyor. Bundan sonra Gerze-Sinop arasında da yine tünellerimiz var, yol yapım çalışmalarımız var. Önümüzdeki sene orayı da tamamlamış olacağız. Bu yol üzerinde 1.5 milyon metreküp kazı yaptık. 300 milyon ton tahkimat yaptık. Yani Karadeniz'in azgın suları dizginlemek için böylesine ciddi bir iş yaptık. Bu yol açıldığında yaklaşık 160 kilometre Samsun'dan Sinop'a 1.5 saatte rahatlıkla seyehat edilebilecek."

'İSTANBUL'DAN GÜRCİSTAN'A SAHİLDEN'

Sarp'tan İstanbul'a kadar sahil yolunu yaparak adım adım devam ettiklerini belirten Bakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra tabi Kastamonu- Zonguldak'a da geldiğimiz zaman sahil yolu tamamen bitmiş olacak. Bir yandan da üçüncü köprü ve onun devam eden bağlantılarını Karasu'ya birleştirdiğimizde, artık Edirne'den çıkan bir vatandaşımız İstanbul üzerinden sahil yolundan Gürcistan'a kadar rahatlıkla 1400 kilometrenin üzerinde bir yolu kat ederek Karadeniz sahillerininin güzellikleri temaşa ederek seyehatini tamamlayacak. Memleket için taş üstüne taş koyan, az çok emeği olan, hizmeti olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim amacımız eskiden ne yapılmadı biz ne yaptık diye böbürlenmek değil."

Bakan Yıldırım, açıklamalarının ardından yol yapımında çalışan işçilerin bulunduğu şantiyeye giderek yemek yedi. Ardından da Sinop'tan uçakla Tokat'a geçti.



YK,İA(MS/COŞ)