Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, İzmir Kemalpaşa'da Kızılay Şubesi tarafından düzenlenen yardımlaşma ve dayanışma yemeğine katıldı. Bakan Yıldırım'ın yanısıra İzmir Vali Vekili Fatih Ahmet Kurt, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı, Ak Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Ak Parti İzmir Millet Vekili Ali Aşlık, CHP İzmir Millet Vekili Mustafa Moroğlu, Sanayici ve İş Adamları ile, Kızılay Şubesi Yönetim kurulu üyeleri ile hayırsever vatandaşlar da organizasyonda hazır bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Kızılayı'nın bugüne kadar 4 kıtada 60 ülkeye ayni ve nakdi yardım yaptığını belirtti. Yıldırım, "Kuruluşundan bu yana bir yıl geçmesine rağmen Kızılay Kemalpaşa Şubesi çok güzel başarıya imza atmış. Somali'ye başlatılan yardım kampanyası ile ilk icraatını yapmış hayırsever işadamları ile birlikte çalışmalarına devam etmiştir. Bir buçuk asırdır çok büyük hizmetler veren Türk Kızılay'ı bir dönem maalesef yönetim zafiyetinden itibar kaybına uğramıştı, çok değil 10-15 yıl önce. Ancak son yıllarda düzgün bir yapılanma ile en seçkin sivil toplum ve hayır kuruluşları arasındaki yerini aldı. Bu başarının en önemli nedenlerinden bir tanesi burada menfaat yok yok, burada para pul yok, gönülden çalışmak var. Hayır, hasenat yapmanın iki tane yolu var. Birisi nakit ,birisi vakit. Görevi üstlenen arkadaşların vakti var. Vaktim yok diyenin nakdi mutlaka vardır" dedi.

Bakanlık olarak bir çok sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını belirten Yıldırım, "Özellikle haberleşme alanında büyük projelere imza attık. Türkiye'yi 25 bölgeye böldük. Her bölgede yedek haberleşme sistemi kurduk. Olası bir afette, iletişim sistemlerine meydana gelecek bir sorunda, bu yedek sistem hemen devreye girecek ve haberleşme sıkıntısı yaşanmayacak" diye konuştu.

Kemalpaşa Kızılay Şube Başkanı Arif Uğurlu da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Uğurlu, "Burada bulunan hayırseverlerimizin yapacağı bağışlar ile yüz çocuğumuzu sünnet ettireceğiz. Ayrıca, Yakalaşan mübarek Ramazan ayında da bin ihtiyaç sahibi vatandaşımıza erzak ve giyecek yardımı yapmayı planlıyoruz" dedi. Düzenlenen Yardımlaşma ve Dayanışma gecesi, Kemalpaşa Kızılay Şubesi'nce hayırseverlere plaket takdimi ile sona erdi.

Ümit YILDIZ / KEMALPAŞA (İzmir),


ÜY (KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)