Nevşehir Üniversitesi’nin Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Kadınlar ve Başarı Öyküleri' konulu panelde konuşan Dr. Asan, ülkede toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik uzun süredir bir çalışma yürütüldüğünü anlattı. Kamu kuruluşlarındaki kadın oranlarını istatistiklerle anlatan Dr. Asan, kadın oranlarının en az yerel yönetimlerde olduğunu ifade eden Asan, belediyelerde ve belediye meclis üyeliklerindeki kadın sayısının artması gerektiğini dile getirdi.

Ak Parti’nin siyaset akademisinde toplam 9 bin kadını eğittiklerini belirten Bakan Yardımcısı Dr. Asan, bu kadınlardan belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliğine 140’ının başvurduğuna dikkati çekti. Kadınların belediyelerde görev almasını istediklerini anlatan Dr. Asan, "Biz bu yönde her tedbiri alıp, iki sene sonrasında çalışmayla özellikle yerel yönetimlerde kadınların sayısını arttırıcı çalışmalarda bulunacağız” diye konuştu.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da panelin açılışında tek erkek konuşmacının kendisi olduğunu vurgulayarak, “Burada erkekleri temsil ediyorum” diye espri yaptı. Vali Savaş, kadınların toplumsal yaşamda daha katılımcı olmalarının gerektiğine inandıklarını ve desteklediklerini ifade etti.