Uluslararası Ekonomi Konferansı'na katılmak için İzmir'e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konferansın açılış kokteyline de katıldı. Altın Yunus Termal ve Resort otel'de gerçekleştirilen açılış kokteyline Bakan Şimşek'in yanı sıra Vali Mustafa Cahit Kıraç, uluslar arası ekonomi akademisyenleri ve katılımcılar katıldı.

ŞİRİNCE'Yİ KONUŞTULAR

2001 yılı Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Prof. Dr. Joseph Stiglitz ile sohbet eden Bakan Şimşek'in gündeminde 'Kıyamet' vardı. Bakan Şimşek, Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kopması beklenen kıyamette, ayakta kalacağı iddia edilen iki kentten biri olarak gösterilen Şirince'nin güzelliklerini paylaştı. İzmir ziyaretlerinin ilk gününde Şirince ve Meryem Ana'yı gezdiklerini belirten Prof. Stiglitz ise izlenimlerini anlattı. İkili, Avrupa'da baş gösteren ve Türkiye'yi de etkileyen ekonomik kriz ile ilgili de sohbet etti.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİK PERFORMANSI İYİ"

Kokteylin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Stiglitz, Başbakan Erdoğan'ın "Euro-zone'a hala talibiz ancak buna alternatif olarak TL-zone teklifi geldi. Düşünüyoruz" sözlerini değerlendirdi. Prof. Dr. Stiglitz, "Ülkeler arası farklılıklar varsa, ortak bir parA biriminin sağlıklı işlemediğidir. Ülkeler arasında farklılıklar varsa ortak para birimleri bir işe yaramaz. Dünyadaki durgunluğu ve olumsuz gelişmeleri dikkate alırsak, Türkiye'nin ekonomik performansını oldukça iyi buluyorum" dedi.

Fulya OMAÇ/ÇEŞME (İzmir),

FO (YY/SSA) (FOTOĞRAF)