Bugün özel uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na inen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, daha sonra karayolu ile Ordu'nun Ünye İlçesi'ne geçti. Burada partililerle buluştuktan sonra Ordu'ya giden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti  İl binasında yapılan danışma meclisi toplantısına katıldı. Terörün ne kadar sürerse sürsün sonunda çözüme ulaşacağını belirten Bakan Şahin, "30 yıl da devam etse, 130 yıl da devam etse, devlet ve millet çözme kararlılığından ve iradesinden asla vazgeçmeyecektir" dedi. Bir terörist kalıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini belirten Bakan Şahin şöyle konuştu:

"Terör örgütünün, terörün hiçbir haklı sebebi yoktur. Sadece bir bahanesi vardır. Benim mert, cömert, yiğit, inançlı, vefalı, ihlaslı, ahlaklı kürt kardeşlerimi kötüye kullanarak, ürettiği bahaneden başka hiçbir gerekçesi yoktur. Önceki gün Yüksekova'da, 'Ben zaten Kürt'üm, bunların Kürt'le ne kavgası var' diyen polis memuru kardeşimi arkasından, ensesinden kalleşçe, haince vuran bir örgütün ne Kürt davası olabilir ne Kürt'lük davası olabilir. Sadece büyük bir yalan, büyük bir sahtekarlıktan başka bir iddiası ve ideali yoktur. Onların bir Kürt davası yok. Bir Kürt bölgesi davası yok. Ama ne yazık ki benim bölgedeki insanımızın, topyekün milletimin, PKK gibi bir sorunu bir derdimiz var. Ve bunların bela olduğu asıl muhatap Türk milletinin kendisidir. 75 milyondur ve Türk devletidir, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Diğeri tamamen bahanedir. Kimseye verecekleri 25 kuruşluk bir katkı yoktur. Getirecekleri herhangi bir iyilik herhangi bir refah, güzellik söz konusu değildir. Yapmak istedikleri, bu ülkeyi taş devrine döndürmektir."

FINDIĞA DESTEK SÜRECEK

Her şeye rağmen Türkiye'de yatırımların devam edeceğini belirten Bakan İdris Naim Şahin, Ordu- Giresun havaalanının da belirtilen 5 Şubat 2014 tarihinde bitirileceğini dile getirdi. Fındık konusuna da değinen Bakan Şahin, geçen yıl 6 TL'den satılan ürünün fiyatının bu yıl 4  TL'ye düştüğünü hatırlatarak sözlerini sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimse zannetmesin ki fındığın fiyatı günlük, Ordu'da Giresun'da nasıl teşekkül ediyor, bunu takip etmediğimizi kimse düşünmesin. Benim işte 25 dönümlük bir tarlam var. Ordan çıkan mahsulü akrabalarımız topluyorlar. Baba hatırası tarlam orada yaşıyor, yaşayacak, çocuklarıma da miras kalacak. Ama niye takip ediyorum. Bakanlar Kurulu kararı imzada. Her kiloya 1.5 TL net masrafsız bir desteği devlet veriyor, fındık üreticisine. Nedeni o kadar çok ki. Bu coğrafyanın, bu toprağın, bu derelerin ekolojik doğal yapısının korunması için fındık bitkisinin korunması gerek. Boşa verilmiyor bu destek. Fındık ülkemizin en önemli tarım ürünü ihraç maddesi. Yaklaşık 1.5 milyar doları aşan bir ihracat gelirini bize sağlayan bir ürünümüz. Fındığa verilen destek milli ekonomi açısından boşa giden bir destek değil. Karşılığı olan bir destek."

Desteğin arazi büyüklüğüne göre olacağını dile getiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Büyük arazi sahiplerine destek daha az olacak kusura bakmasınlar. Hele 1- 20 dönüm arasındaki arazi bahçe sahiplerine olan desteğimiz, 50 dönümün üzerindekilere göre neredeyse iki katı olacak. Onlara da hayırlı olsun. Rakamların ne olduğunu hükümet kararı imzalandıktan sonra açıklayacağız."

Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.



NK,ŞG(İS/COŞ)