Gaziantep Medya Platformu Derneği (GAMEP) tarafından Gaziantep'in sosyo-ekonomik alanda gelişmesini sağlayarak, dünya genelinde tanınırlığını arttıran firmalara yönelik düzenlenen 'Marka Şehrin Markaları' ödül törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sanayici ve işadamlarıyla buluştu.

Çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda konuşan Bakan Şahin, örgütlü hareketin önünde hiçbir ordunun duramayacağını belirterek, şöyle dedi:

"Bu bakımdan birliktelik, örgütlü hareket çok önemli. Platform oluşturmak hem medyanın sorunlarını çözebilme kabiliyetini arttırma bakımından, hem de bu söylenen çizgiler içerisinde habercilik yapabilme bakımından bunu çok önemli görüyoruz. Çünkü hepimizin bildiği bir şey var ki örgütlü hareketin önünde hiçbir ordu duramaz. İleri demokrasiye gideceksek her alanda ama her alanda örgütlenmek, birliği ve beraberliği koymak ve temsil sektörünün kendi sorunlarını çözebilme kabiliyetine ulaşmak çok önemlidir."

KRİZLERİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜK

Sanayici ve işadamlarına seslenen Bakan Şahin, Gaziantep'in kriz ortamlarından çıktığını ve krizi fırsata dönüştürdüğüne dikkat çekerek, "Bu bakımdan bu şehir her seferinde şimdi ne olacak denilen krizden 'Hamdolsun' alnının akıyla çıkıyor ve yeni bir fırsata dönüştürüyor. Dünya kenti olmamızda bugün aramızda olan bütün marka üretmede ve bu marka şehir her bir iyi markanın birleşmesiyle oluşuyor" diye konuştu.

Özel sektöre dayalı bir büyüme gerçekleştirilmesi gerektiğini anlatan Bakan Şahin, "Özel sektöre dayalı büyümek zorundayız' dedik. 'Devlet üretimin içinden çıkmak zorundadır' dedik. 'Bizim görevimiz sizin önünüzde ki engelleri kaldırmaktır' dedik. Sizin önünüzdeki engelleri kaldırabildiğimiz sürece siz zaten nasıl yola gideceğinizi, o hedefe en kısa sürede nasıl ulaşacağınızı hepimizden daha iyi biliyorsunuz. Çünkü siz damdan düşüyorsunuz. Damdan düşenler çözümü en kolay bir şekilde yakalıyorlar. Bu deneyimi, bu tecrübeyi çok önemsiyorum. Kalite burada yakalanıyor" diye açıklama yaptı.

MARKA ŞEHRİN MARKALARINA ÖDÜL

Törene katılan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, Türkiye'yi ayağa kaldıracak bütün projelerde medyanın olmazsa olmazlardan biri olduğunu belirterek, "Bu açıdan da Gaziantep bir adım öne geçti ve örnek bir proje başlattı. Bu platformun bütün üyelerini bu çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi. Gaziantep Medya Platformu Derneği Başkanı Nazmi Özkoyuncu da, tüm medya çalışanlarının beklentilerini kısa vadede çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi. Yapılan konuşmalarının ardından 30 firmaya protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. GAMEP Başkanı Özkoyuncu da, katılımından dolayı Bakan Şahin'e teşekkür plaketi sundu.

ZG(YB/SSA) (FOTOĞRAF)