Milliyet Gazetesi'nin 'Türkiye'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım' toplantılarının 9'uncusu Gaziantep'te düzenlendi. Gaziantepli işadamları ve sanayicilerin ekonomik başarılarının formülünü anlattığı toplantıya Bakan Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları, Milliyet Gazetesi Yönetim kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ın yanı sıra Milliyet Gazetesi yazarları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay, 9'uncu toplantıyı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Bakan Şahin, Gaziantep'in yatırım anlayışını anlamadan Türkiye'nin yatırım hamlesini anlamanın mümkün olamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Gaziantep'in bugünkü dinamizmini anlayabilmek için şehrin geçmişini çok iyi analiz etmek gerekir. İpekyolu'nun ticaret merkezi ve en önemli geçiş merkezi olan bu şehir, aynı zamanda bilginin, medeniyetin, tarihin, hoşgörünün ve inancın da bölgesel baş merkezi olmuştur. Bu insan kaynağı kendiliğinden olmuyor. Bu davranış modu, bu içselleşme, şehirleşme kültürü kendiliğinden 'Hadi yapalım' diye olmuyor. İşte 6 bin yıllık bir geçmiş gerekiyor. Atalarımızdan aldığımız büyük bir özgüven ve vizyon var. Neyi, ne için yaptığını bilen anlayışın torunlarıyız. Hamdolsun bugün bu şehir, yeni hedeflere doğru her krizi fırsata dönüştürebilme kabiliyetine sahip olarak yoluna devam ediyor."

BEŞERİ SERMAYEDEN KAYNAKLI ZENGİNLİĞİ RAKAMLARA TAŞIMALIYIZ

Gaziantep'in en büyük gücünün stratejik yatırım ve üretim merkezi olmasından, büyüyebilme kabiliyetinden geçtiğine dikkat çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bugün Gaziantep 6'ncı Organize Sanayi Bölgesi'ni konuşabilme hedefiyle ve bütün Türkiye ihracatının her zaman fazladan yüzde 20'sini yapabilme kabiliyetine ve kapasitesine sahiptir. Rakamları değiştiren insandır. Kalkınmanın özü bireydir, beşeri sermayedir. Bu şehrin en önemli farkı beşeri sermayesidir. Beşeri sermayeden kaynaklı zenginliği rakamlara taşımak bizim bütün arkadaşlarımızla en büyük görevimizdir. Enerjimiz, sinerjimiz, ortak aklımız, her şey bu şehir içindir. 'Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep' diye yolumuza devam ediyoruz. Kadınıyla, erkeğiyle kendimizi hedefimize kilitledik. Kalkınabildiğimiz ölçüde barışı da koruyacağız. Kalkınma ve barış, bu ikisi ikiz kardeştir. Aşını, ekmeğini bulan insanın barış içinde kalabildiğini görüyoruz. Bu bakımdan da Gaziantep örnek bir il. 10 yıllardır bu ülkenin insanının doğru haber alması noktasında büyük bir kurumsal alt yapısını oluşturan Milliyet grubunu Gaziantep'te ağırlamaktan dolayı mutluyuz."

Vali Erdal Ata da, Gaziantep'in bir marka kent olduğunu, Türkiye'nin sanayi, ekonomi, ticaret ve turizminde önemli yeri olan bir kent olduğunu kaydederek, "İnanıyoruz ki bu toplantıdan sonra ilimizin tanıtımı daha iyi olacak. Ayrıca ilimizle ilgili görüş ve düşünceleri Türkiye ve dünya izleyecek. Milliyet ailesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"GİRİŞİMCİLİK DNA'MIZDA VAR"

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise, geçmişini bilmeyenin geleceğini planlayamayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz de geçmişimize sahip çıkıp geleceğimiz için çalışıyoruz. Bizi son 10 yılda parlamış 10 yılda ortaya çıkmış bir şehir olarak düşünmeyin. Bizim girişimciliğimiz atalarımızda, DNA'mızda var. Burada tam bir Türkiye'yi temsil ediyoruz. Türkiye'nin her noktasından Gaziantep'e göç eden insanlar var. 1 milyon 750 bin insandan söz ediyoruz. Bu insanlar nasıl şehrin geleceği için çalışıyorsa, aslında ülkenin geleceği için de çalışıyorlar."

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan da, Gaziantep konusunda medyanın çok daha irdeleyici ve dikkatleri çekici bir yeni politika oluşturması gerektiğini kaydetti.

Toplantıda ayrıca Milliyet Gazetesi yazarları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de görüşlerini dile getirdi.