Muğla 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'Kamu görevlisine hakaret', 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçlarından 10 yıla kadar hapis cezaları istenen tutuksuz sanıklar Mustafa Kurt, Ali Yaşar ve TKP üyeleri Alper Burak Çan, Emre Ertop, Can Ketenci, Yeliz Akman, Sercan Arslan Keçecioğlu, Naci Elma, Cem Buksur, Engin Köse, Yaprak Solmaz, Selen Kaynar, Seyit Ali Ertekin, Burhan Şimşek katıldı.

Sanıklar ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyip, yasal hakları çerçevesinde protestoda bulunduklarını ileri sürdü. Hakim, tanıkların dinlenmesi, olay yerindeki mobese görüntülerinin incelenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sanıklardan Selen Kaynar, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada amaçlarının sadece yasal hakları çerçevesinde protestoda bulunmak olduğunu vurgulayıp, "Pankartımız ve megafonumuz bile suç aleti sayıldı. Megafonumuzu adli emanete suç aleti olarak koymuşlar" dedi.

TKP'LİLERDEN ADLİYE ÖNÜNDE DESTEK

Sanıklara destek için adliye önünde toplanan 20 kişilik bir grup, TKP bayrakları taşıyıp, 'Gençlik Gelecek. Gelecek Hapsedilemez' yazılı pankart açtı. Grup tarafından bir de basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Burada yargılananlar bizim onurumuzdur. İdris Naim Şahin yargılanmalı ve istifa etmelidir" denildi. Grup daha sonra, 'Faşizme boyun eğmeyeceğiz', 'Takla atmadık, memleketi satmadık', 'AKP'den hesap soracağız' sloganları attı.

NELER OLMUŞTU

Geçen 22 Nisan'da, AK Parti Muğla İl Teşkilatı hizmet binasının açılışını yapmak ve Marmaris İlçesi'nde Karadenizliler Derneği'nin yemeğine katılmak için Muğla'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Valilik ziyareti öncesi, burada kendisini bekleyen bir grup genç tarafından protesto edildi. Bakan Şahin'i 'Taklacı Bakan Muğla'dan defol' yazılı pankart ile karşılayan grup, megofonla tepkilerini dile getiren sloganlar attı. Gruba müdahale eden polis, 12'si TKP üyesi 14 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye çıkartılan 14 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Bakan Şahin ve iki polis memurunun şikayeti üzerine 14 kişi hakkında dava açıldı. Muğla Cumhuriyet Savcısı Sedat Başaran tarafından hazırlanan iddianamede, megafonun 'suç aleti', pankartın ise 'hakaret' içerikli olarak nitelendirildiği belirtildi.



CA(AÖ/AAA)