Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, Ak Parti Adana İl Kadın Kolları tarafından hazırlanan 'Sivil toplum Kuruluşları ile Buluşma' programında kadınlara hitap eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, daha sonra Seyhan Belediyesi'ni ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Şahin, "Terör suçlarına itilen çocukların annelerini görüyorsunuz. Çocuklarını eylemlerin ortasından çekip alıyor. Biz de hükümet olarak bu annelere sahip çıkacağız. Çocukların okumasını, iş sahibi olmasını sağlayacağız. Bunun için en büyük adımsa, Başbakanımız tarafından teşvik yasası ile atıldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine yatırım yapacak işadamlarına çok büyük destekler sağlanacak. Şimdi bizin görevimiz, bu illerimize yatırım yapacak sanayicilerimizi bulup, yatırıma yöneltmek" dedi.

OTİSTİK ÇOCUKLARDAN GÜÇ GÖSTERİSİ

Çukurova ilçesindeki Yedipınar Engelli Çocuk Rehabilitasyon Merkezi ve Eğitim Parkı'nda düzenlenen 'El Sanatları ve Bahar Şenliği'ne katılan Bakan Şahin, sergiyi gezdikten sonra, otistik çocukların karate gösterilerini izledi. Daha sonra Bakan Şahin, yörük çadırına misafir oldu. Sıkma yapan kadınların sorunlarını dinleyen Bakan Şahin, kadınlarla sohbetinin ardından ikram edilen sıkmayı yedi. Adana-Karaisalı yolu kenarında kurulacak olan '14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Adana Hatıra Ormanı'nı ziyaret ederek, kimsesiz çocuklarla sohbet eden Bakan Şahin, onları da yanına alarak beraber ağaç dikti. Adana'da yaşayan 216 kimsesiz çocuğun ağaç diktiği etkinlikte konuşan Şahin, "Bu etkinlikte bize büyük destek veren Orman ve Köyişleri Bakanlığı ile personeline çok teşekkür ederim" dedi. Bakan Şahin, ağaç dikiminin ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILIŞI

Adana'daki son ziyaretini Karaisalı İlçesinde hizmete giren Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gerçekleştiren Şahin, merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Yoldan gelirken bir doğa harikası gördüm. Anadolu ve özellikle Çukurova'nın toprakları çok bereketli. Toprak aynı zamanda, mütevaziliğin ve alçak gönüllülüğünde simgesi. Sizler, toprağın bereketini ve alçak gönüllülüğünü de temsil ediyorsunuz. Adana bizim için çok önemli. Karaisalı ilçesine ilk kez geliyorum ama gördüğüm kadarıyla çok şirin, hakikaten bütün hizmete layık. Her alanda hizmeti hakeden bir ilçemiz. Yol medeniyettir diye yola çıkan hükümetimiz, TOKİ yatırımları ile de sizlerin yanınızda oldu. Bir taraftan da, dezavantajlı insanlarımızın yaşam mücadelesinde yanında olduk. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırdık. Engellilerimizin eğitim, sağlık imkanlarını ve şehir yaşamındaki kolaylıklarını sağlarken, bir taraftan da bugün burada olduğu gibi rehabilitasyon merkezlerimizi açtık."

Bakan Şahin, merkezin açılış kurdelesini kestikten sonra, yeni açılan merkezin binasını gezerek, incelemelerde bulundu. 



CK (SÜ/RT)