Çeşitli programlara katılmak üzere dün Ordu'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, geceyi kentte geçirdikten sonra bugün İl Müftülüğü bahçesinde Müftülük ve Ensar Vakfı'nın düzenlediği bisiklet dağıtım törenine katıldı. Törene Bakan Şahin'in yanı sıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve bazı daire müdürleri de katıldı. Bakan Şahin, yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"İnançlı dindar insanlardan sokağa, şehre, bölgeye, ülkeye, dünyaya asla zarar gelmemiştir, gelmez, gelmeyecektir. Bu dünyanın ve insanlığın teminatı, barışın, kalkınmanın ve huzurun teminatı ideal sahibi inançlı ve inanç değerlerine sahip insanlardır. Tarihe baktığımızda, günümüzü takip ettiğimizde başta kendisine, sonra çevresine zarar veren insan veya o insanların oluşturduğu örgütlerin ortak paydası, ortak özelliği inanç değerlerinden yoksun olmasıdır. O halde kişilerin inançlı olması büyük değer ve önem taşımaktadır. Kişilerin inancı doğru temellere bağlı olarak, doğru kaynaklardan ve doğru örneklerden edinmesi, yine o kadar önem ve değer taşımaktadır.''

Bakan Şahin, daha sonra Bölge Yatılı Kuran kursunda okuyan toplam 100 öğrenciye bisikletlerini vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Programın ardından Bakan Şahin, Durugöl Mahallesi'ndeki stadyumda hazır bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Ankara'ya hareket etti.