Cuma namazı sonrasında öğle yemeği yiyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ardından 2 bin 500 kişilik spor salonu temel atma törenine katıldı.

Vali Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı AK Parti'li Cafer Özdemir, protokol üyelerinin de yer aldığı törende konuşan Bakan Kılıç, 10 yıl önce Türkiye’nin spor tesisleri yapmaya, temel atmaya, emekli maaşlarını bile ödemeye takati olmadığını söyledi. Kılıç, "Bugün Türkiye genelinde 385 tane spor projesi yürütüyoruz. Bununla birlikte 182 tane de yurt projesi yürütüyoruz. Topladığınız zaman Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 2012 yatırım envanterinde 567 tane inşaat işi var. Her biri spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası stadyum, atletizm pisti ve buna benzer yüzlerce spor yatırımı. Bunlar yetecek mi elbette yetmeyecek" dedi.

'GENÇLER YÜZME BİLMİYOR'

Bakan Kılıç, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu, ancak gençlerin yüzme bilmediğini söyledi. Bakan Suat Kılıç, "75 milyon nüfusumuz var ama dünya çapında bir yüzücümüz yok. Bu tarihi yeniden tersine çevirmek üzere bu adımları sizlerle birlikte atıyoruz. Gençler özellikle çok dikkat etmeniz lazım. Bir ülke iyi yönetildiği zaman neler yapılabiliyor, bir ülkenin kaynakları iyi yönetilmediği zaman neler kaybediliyor, hangi değerlerimiz yitiriliyor. Bütün bunlara sizin odaklanmanız lazım. 10 yıldır hizmetlerimizde Türkiye’nin dört bir yerini kuşatmaya, insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye, atılan, bitirilen tesislerle insanlarımızın moral kat sayısını yükseltmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN KARŞISINA DİKİLECEK GÜÇ BULMAK KOLAY DEĞİL'

Bakan Suat Kılıç, Akdeniz Oyunları'nın 7 yıl önce Yunanistan’a verildiğini kaydetti. Kılıç, "Yunanistan 5 yıl süreyle çivi çakamadı sonra ekonomisi bozulduğu için iade etti. Kim aldı Türkiye. Demek ki Ege Denizi'nde savaş olur muymuş; olmaz. Niye olmaz. Bu kadar güçlü, ekonomisi sağlam, yönetimi istikrarlı, siyaseti kuvvetli bir ülkenin karşısına dikilecek güç bulmak kolay değil" dedi.

Bakan Kılıç, konuşmasının ardından yanına gelen down sendromlu Mehmet Can Çelik ile sohbet etti. Çelik’in İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da ezbere okuduğunu öğrenen Bakan Kılıç, mikrofonu gence verdi. Mehmet Can Çelik, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da ezbere okudu. Bakan Kılıç, daha sonra Çelik ile birlikte spor salonunun temelini attı.

Dualarla atılan temelin ardından Bakan Suat Kılıç, kentteki diğer spor yatırımlarında incelemelerde bulundu.