İki günlük ziyaret için karayolu Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Bölge Trafik önünde Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Daha sonra valilik binasına gelerek Vali Ali Kolat ile görüşen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Yılmaz Afganistan’da düşen Sikorsky helikopter ile ilgili olarak, ''Bana verilen bilgiye göre Afganistan’da NATO’nun Afganistan’ın güvenliğine yardım kuvveti içerisinde yer alan birliğimize ait bir sikorsky tipi helikopterde 12 askerimiz şehit oldu. Öncelikle şehitler haftasındayız, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Sikorsky helikopterinin kırıma uğrama nedenleriyle ilgili de bir araştırma yapılmaktadır. İnşallah bu sonuç da ortaya çıktığında, rapor sonucu da yine milletimize ilan edilecektir. Milletimizin başı sağ olsun, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.

Sivas olayları davasında 5 sanıkla ilgili zaman aşımı kararıyla ilgili olarak sorulan soruya ise Bakan Yılmaz, ''Cumhurbaşkanımızın dün söylediği şeylere aynen katılıyorum'' dedi. Bakan Yılmaz daha sonra cuma namazı için kent merkezindeki Ulu camiye gitti.