Bayram tatilini Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki evinde geçiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bayramın ikinci günü Kumluca ve Demre ilçelerinde bayramlaşma törenlerine katıldı. Kumluca'daki bayramlaşmanın ardından Demre'ye geçen Bakan Günay, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Demokrat Partili Süleyman Topçu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Zühra Doğan, MHP İlçe Başkanı Alim Atabey, Demokrat Parti İlçe Başkanı Hüseyin Tokgöz ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Bakan Günay, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Demre Marinası'nın ihalesinin yapıldığını, bayram sonrası ihale sonuçlarının belli olacağını belirterek, bu yıl içinde yer teslimi yapılacağını kaydetti.

Demre'ye bir müze kurulması için çalışmalar yapıldığını anlatan Bakan Günay, "Andriake Liman Kenti'ndeki Roma binasının üstünü hafif bir malzemeyle kapatarak, kültür merkezi ve müze yapacağız. Bunun için 8.5 milyon TL bütçe ayrıldı" dedi.

BELDE BELEDİYELERİNİN KAPATILMASI

Bakan Günay, bayramlaşma yerinden ayrılırken, gazetecilerin, Büyükşehir Belediyeleri Yasa Tasarısı ile kapatılması gündeme gelen, ancak daha sonra bu beldelerin ilçe belediyelerine dönüştürülmesinin planlandığına ilişkin iddialar bulunduğunu hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

"Yeni yerel yönetim düzenlemesi çerçevesi konusunda çok sayıda talep var. İlçe olmak, ya da var olan belediyelerin kapanmasını engellemek doğrultusunda. Tabii ki bütün bu taleplere olumlu cevap vermek mümkün değil. Ben şahsen turizm açısından çok önem taşıyan ve belediyecilik geçmişi köklü olan bazı yerlerin Side gibi, Alaçatı gibi, Kalkan gibi yerlerin ilçe olarak muhafazasını ve belediyenin bir biçimde muhafazasını önemli görüyorum. Ama bu tek başına Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, hatta İçişleri Bakanlığı'nın karar verebileceği bir konu değil. Parlamentoda bir yasa çalışması var. Hükümetin yerel bir bakışı ve bir ilke kararı vermesi gerekiyor. Bu yüzden bu talepler olumlu bir sonuca varırsa, yani turizm açısından, tarih açısından köklü yerel yönetim geleneği olan yerler korunabilirse, doğrusu memnun olurum. Ama olup olmayacağını önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalar belirleyecek."