Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fuar Alanı’nda Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen 'Sektör Tanıtım Günleri ve İş Zirvesi'ne katıldı.

Bakan Günay, işadamlarına, turizm sektörünün önemini ve gelinen noktayı anlatarak, şunları söyledi:

"Türkiye hem terörle mücadele ediyor hem de turizm gelirlerini artıyor. Kamu kamplarını ve ikinci konutlarını Türkiye’nin en güzel yerlerinden kaldırıp, turizmin içine katmak lazım. Türkiye’de turizm çok sayıda insanın ülkemize gelmesiyle pozitif tanıtıma imkan sağlıyor. Rusya pazarında birinci ülke haline geldik, fiyatlarımız yüksek değil ama kalitemiz çok yüksek. Ekonomik elde ediyoruz ve sosyal dönüşüm projesi turizm. Turizm işletmesinde çalışan bir genç insan bir sanayide çalışan genç insandan farklıdır. Sanayide kir pas içinde olabilir ancak turizmde traşlı olacak, temiz olacak. Turizm sadece ekonomiyi değil medeniyeti geliştiren bir sektör. Tanıştırmayı sağladığını için barıştırmayı sağlar. Geçen yıl bize 31.5 milyon turist geldi. Çünkü Afrika’da çok iptaller oldu. Geçen yıla kadar komşularıyla sıfır problem politikasının çok ekmeğini yedik. Geçen yıl bu sıfır sorun politikasında sorun yaşadık. 2011 yıllı rakamlarıyla tamamlarsak başarılı oluruz."

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK YEŞİL ALANI İZMİR’DE OLACAK

Bakan Günay, EXPO 2020 için 2013’ün Kasım ayına kadar mücadele edileceğini ancak olmasa da kentin çok büyük hizmetler kazanacağını belirterek, "EXPO 2020’yi alsak da almasak da İzmir’de dünyanın sayılı Avrupa’nın en büyük yeşil alanları olacak. Türkiye'de yeşil alan üretim eksiğimiz var. İzmir’e 370 hektar yeşil alan yapılacak. Avrupa’nın en büyüğü olacak" dedi.

Elif DEMİRCİ/İZMİR,



İÖ(SS)