Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şifa Hastaneleri’nin ardından 2010 yılında üniversite açan ve ilk öğrencilerini geçen yıl alan bu yıl 520 öğrenciye ulaşan Şifa Üniversitesi’nin Yeni Akademik Yıl açılış törenine katıldı.

Törende Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir’deki üniversite rektörleri, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş ile yaklaşık 500 öğrenci de hazır bulundu. Prof. Dr. Erdoğan, üniversitede 520 öğrenci, 16’sı profesör, 93 öğretim üyesinin olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Mehmet Ateş, bu yıl Tıp Fakültesi, hemşirelik ve fizyoterapist bölümlerinin Türkiye birincisi olduğunu, 520 öğrencinin yarıya yakınının burs aldığını belirterek, "Bu yıl 100 milyon lira yatırım planlıyoruz. 16 bin kalp ameliyatı yaptığımız hastayı evinde ziyaret ettik. Bu yıl öğrencilerimizle bunu eğitime uyarlayıp öğrencilerimizi evlerine gittik, şifa aile yemekleri yedik" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılında kurulan üniversitenin ardından 30 yıllık hastane ve vakıf deneyimi olduğunu vurgulayarak, üniversite sayısı 170’lerin üzerine çıkan Türkiye’nin tematik üniversitelere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bakan Günay, "Tıp, teknik bilim, sosyal bilimler ve sanat alanında yoğunlaşmış üniversitelere ihtiyaç var. Şifa Üniversitesi’nin köklü bir sağlık eğitimi ve sağlık uygulaması temelini dayanıyor. Bu Türkiye için çok önemli İzmir için ayrıca önemli. İzmir, 2020 EXPO adayı. İzmir’in bu kez teması da 'Herkes için sağlık'. Sağlık, İzmir’de özellikle üzerinde çalışılması gereken bir proje. Maddi temel olması gerekiyor, ancak hayaliniz yoksa, maddi temel ortadan yok olup gidebilir. İnançla ve kararlılıkla yürümek önemli. İzmir ve Türkiye için iyi şeyler yapan herkesi milletim adına selamlıyorum" dedi.

Bakan Günay, Tıp Fakültesi öğrencilerini derste ziyaret etti. İnsan vücudunu ve kollardaki kas sistemini inceleyen öğrencilerle sohbet eden Günay, ürperdiğini belirterek, "Babam doktor olmak isterdi, ancak ben insan vücudu üzerinde çalışma yapmayı düşünemiyorum bile" dedi. Doç. Dr. Mehmet Ateş’in kadavraları gösterme teklifine ise "Ben maketine bile tahammül edemezken oraya nasıl giderim" demesi, herkesi güldürdü.  Bakan Günay, insan vücudundaki organları gösteren makete sadece uzaktan bakarak, "Bu kadar yeter" deyip, sınıftan ayrıldı.

MAKETE İĞNE YAPTI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iç organları gösteren insan vücudu maketine yaklaşamadı ancak maket popoya enjektörle iğne yaptı. Bakan Günay, iğneyi doğru yere batırma eğitimi alan Tıp Fakültesi öğrencilerine, doğru yeri nasıl bulduklarını sordu. Öğrenciler, iğneyi sinire batırdıklarında ses çıkararak sinyal veren maket popoyu Bakan Günay’a uzattı. Bakan Günay, makete eliyle dokunduktan sonra, ucunda iğne olan enjektörü batırdı. Öğrencilerin "Doğru yere iğne yaptınız" sözlerine de "Sizden kopya çektim" diyerek, karşılık verdi.

Bakan Günay, fizyoterapi dersinde hasta rolü yapanlara "Tiyatro yapıyorsunuz değil mi? Çok iyisiniz. Sizi devlet tiyatrolarına alacağım" sözleriyle takıldı.