MONET'İ SEVGİYLE ANIYORUZ

Bakan Günay, Monet'in klasik dönemden izlenimci döneme geçiş ve arkasından da soyut-modern resmin temellerinin atılış sürecinde yer alan ve büyük öneme sahip bir ressam olduğunu dile getirerek, "Monet, resim tarihinde taşıdığı önemin ötesinde benim şahsen çok sevdiğim bir renk mimarı. Sisley'le birlikte Monet, gerçekten insanın içerisinde coşkular uyandıran bir ressam. Sabancı Müzesi her zaman ki gibi önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. Burada 40 resim var. Monet gibi önemli bir ressamın resimlerinin uzunca süre İstanbul'da sergileniyor olması, İstanbul'un kültür ve sanat yaşamı için çok özel bir katkı. Bu yüzden Monet'i sevgiyle anarken, Sakıp Sabancı Müzesi'ne bir kez daha şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Resme, sanata bir miktar merakı olan herkesin serginin açık bulunduğu süre içerisinde sergiyi ziyaret etmesini temenni ederim. Gerçekten buradan bir yürek coşkusuyla ayrılabileceğine inanıyorum ve hepimizin buna çok ihtiyacı var" diye konuştu.

"ANNEN ÖYLE BOYALAR BULUR"

Bakan Günay sergi sırasında 5 yaşındaki bir çocukla karşılaştı. Bakan Günay çocuğa Monet'in resimlerini göstererek "Böyle şeyler yapabilir misin?" diye sordu. Çocuk "Evet ama öyle boyalar pek yok" diye karşılık verdi. Bakan da çocuğa "Annen seni buraya getirdiyse öyle boyalar da bulur" dedi.

Günay'a gezisi boyunca eşlik eden müze müdürü Nazan Ölçer, sergi hakkında bilgi verdi. Onuncu yılını kutlayan SSM'nin düzenleyerek ziyarete açtığı "Monet'in Bahçesi" sergisi, Sabancı Holding'in ana sponsorluğunda 6 Ocak 2013'e kadar devam edecek.

(BB)