OTI Holding'in 20. Kuruluş Yıldönümü gecesinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bir hayalim var. Yakın bir tarihte Türkiye’yi görmeyenler yaşamlarında bir eksiklik hissedecek" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya’daki ziyaretleri kapsamında Odeon Tourism International’in (OTI), Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 20. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine katıldı. 'Türkiye’de Turizmin 150 Yılı' konulu sergiyi gezen Bakan Günay, daha sonra gecenin açılış konuşmasını yaptı.

MEVLANA TURİZMİN EN BÜYÜK DUAYENİ

Kendisinin aslında Antalya’da değil Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anma etkinliklerinde olması gerektiğini aktaran Bakan Günay, “Ama bu akşam iki önemli etkinlik bir araya geldi. Ben Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi bizim çalıştığımız alanın en büyük duayeni sayıyorum. Çünkü, ‘gel, ne olursan ol yine gel’ diyen çağrı aslında bizim çağrımız. Barışa çağrı, turizm aslında barışa çağrıdır” diye konuştu.

TURİZM BARIŞI KURAN BİR SEKTÖR

Odeon Turizm'in, Rusya’dan 1.5 milyon turist taşıyan bir firma olduğunu anlatan Bakan Günay, bundan 20 yıl önce 500 bin insanın Rusya’dan Türkiye’ye gelebileceğine inanmazken, şimdi 4 milyon insanın Rusya’dan Türkiye’ye geldiğini dile getirdi. Bu rakamı önümüzdeki yıllarda 10 milyona çıkarmayı beklediklerini kaydeden Bakan Günay, “Toplumları şehirleri, milletleri, ülkeleri birbirleriyle kaynaştıran sektör turizm sektörü. Turizm sektörü barışı kuran bir sektör. Gelecekte daha adaletli dünyayı kuracak olan sektör bence turizm sektörüdür. O yüzden turizmde çalışan arkadaşlarımı geleceği kuracak olan insanlar olarak selamlıyorum” dedi.

TÜRKİYE’Yİ GÖRMEYEN HAYATINDA EKSİKLİK HİSSEDECEK

Türkiye’nin markaya ve bilinen isimler çıkarmaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Bakan Günay konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir hayalim var. Hep bunu söyledim. Yakın bir tarihte, çok uzak olmayan bir tarihte dünyada belli bir kültür düzeyinde ve gelir düzeyindeki insanlar Türkiye’yi görmemişse yaşamlarında bir eksiklik göreceklerdir. Türkiye’yi görmeyen insan hayatında bir eksiklik hissedecek. Türkiye’yi görmek dünyada çok köklü, derin bir kültürle tanışmak anlamına gelecek. Arkadaşlarımızla birlikte bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz."

TURİZM FUTBOLDAN DAHA ETKİLİ

OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş da holding olarak turizmin her kolunda 15 iştirak ve 3 binin üzerinde çalışanla 26 ülke ve 5 kıtada faaliyet gösteren uluslararası bir oyuncu olduklarını belirtti.

BEKTAŞ, GÜNAY’A İZNİK YAPIMI TABAK HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bektaş, Bakan Günay’a İznik yapımı bir tabak hediye etti. Bakan Günay ise Bektaş’a şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun kitabını hediye etti. Bektaş ayrıca Türk turizminin gelişmesine destek verenlere de çeşitli hediyeler verdi. Gecenin sonunda 'Anadolu’nun Kayıp Şarkıları' konseri sunuldu.

GÜNAY, UNAKITAN’I HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde tedavi gören eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı hastanede ziyaret etti. Unakıtan’ın odasında yaklaşık 15 dakika kalan Bakan Günay, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, Unakıtan’ın hastanede emin ellerde olduğunu söyledi. Unakıtan’ın sağlık durumunda endişe yaratacak bir durum olmadığını aktaran Bakan Günay, “Hem kendisinden hem de hekimlerden bilgi aldık. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe konuyu yakından takip ediyor. Şu an tetkikleri sürüyor. Bunun sonucunda tıbbi bir karar verilecek. Şifalar diledik, halleştik, ayrıldık. Nakil olup olmayacağı konusunda 5-10 günlük bir kontrol süreci var. Ondan sonra karar verilecek. Endişe edilecek bir durum yok” diye konuştu.

ÖÖ(HA/SSA)