Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik Ders Yılı'nın açılışına katılmak için Ankara'dan karayoluyla saat 10.00'da Afyonkarahisar'a geldi. Bakan Eroğlu, programı kapsamında ilk olarak Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Devlet Parkı içerisinde yaptırılan hayvan barınağının açılışı yaptı. Açılış öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Suriye ile yaşanan sıkıntılara rağmen bu ülkeye su vermeye devam edileceğini söyledi. Su akışında bir sıkıntı yaşanmayacağını anlatan Bakan Eroğlu, "Türkiye'den Suriye'ye gönderilen su bölge halkı için gönderiliyor. Bizim Suriye'deki vatandaşlarla bir problemimiz yok. Onlar kardeşimiz, akrabamız. Biz onları akraba olarak görüyoruz. Çünkü asırlardır birlikte yaşadık. Problem Suriye vatandaşlarıyla alakalı değil. Problem Esad rejimiyle ilgili. Dolayısıyla biz suyu kesmeyi falan düşünmüyoruz. Suyu her zaman vermeye devam ediyoruz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ

Antalya'da dün silahlı saldırı sonucu 3 polisin şehit düştüğünün hatırlatılması üzerine ise Bakan Eroğlu, her türlü terörün kökünün kazınacağını söyledi. Şehit polislerin yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Eroğlu, "Evet dün gece de çok acı bir saldırı oldu. Bu da bir terördür. Biz her türlü terörün üstüne gidiyoruz. Terör lanet bir şey. Silahlı kuvvetlerimiz, emniyet teşkilatımız kararlılıkla terörün kökünü kazımak için arazide göz açtırtmıyor. Biz bu terör belasının da kökünü kazıyacağız. Antalya'da şehit olan polislerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Bakan Eroğlu, dün mecliste oylanarak kabul edilen ve hükümete 1 yıl süreyle yurtdışına asker gönderme olanağı sağlayan 'tezkere' konusundaki soruları ise yanıtsız bıraktı.