Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere Muğla'ya geldi. Muğla Valiliği önünde polis tören mangası tarafından karşılanan Eroğlu, yapacakları yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Muğla'ya 26 müjdeyle geldiğini belirten Bakan Eroğlu yatırım atağına geçtiklerini kaydetti. AK Parti hükümeti olarak 2003 yılından bugüne kadar çeşitli bakanlıklar aracılığıyla Muğla'ya 2 milyar 734 milyon 188 bin 749 lira yatırım yapıldığını ifade eden Eroğlu, "Şimdi ise Muğla'ya 26 müjde veriyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 26 projeye 238 milyon 796 lira ödenek ayırdık. Barajlar, dere ıslahları, ova sulaması, isale hatları, içme suyu arıtma tesisleri, tabiat parkları, milli park alanları düzenlemesi, deniz meteoroloji gözlem istasyonları ve bal ormanı kuracağız. Bu projeleri 2013 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Orman köylülerinin gelirini arttırmak için çalışmalar yapacağız ve yeni projeler üreteceğiz" dedi.

MEVSİMLİK İŞÇİLER

Mevsimlik işçilere kadro verilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Eroğlu, bu konuda kötü haber verdi. Bakan Eroğlu, "Ben net konuşurum. Net söylerim. Mevsimlik işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışmamız yok. Bunlar mevsimlik, adı üstünde. Onların kadroya alınması mümkün değil. Mevsimlik işçileri kurayla belirliyoruz. Geçmişte mevsimlik işçilerin nasıl işe alındığı bilinmiyordu. Biz bunların önüne geçtik. Mevsimlik işçileri kurayla belirliyoruz" dedi.

HELİKOPTER KAZASI

Geçen Ağustos ayında Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Otmanlar Köyü yakınlarında düşen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına da değinen Eroğlu, "Kaza her yerde oluyor. Geçmiş dönemde yaşanan olaylardan tecrübe edinerek şartnamelerde düzenlemeler yapıyoruz. 2012 yılında kiralık helikopter bulmakta zorlandık. Yunanistan, İspanya, Fransa ve İtalya'da çok büyük yangınlar çıkınca helikopterleri kapattılar. Biz de mevcutlarla yetinmek zorunda kaldık. Kaza olabiliyor. Kaza her yerde olabiliyor. Temennimiz bundan sonra olmasın" dedi.

Bakan Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen il koordinasyon toplantısına katıldı.



AB,CA(AÖ/SS)