Hakkari’nin Beytüpşebap İlçesi’ndeki birliğinde intihar eden Piyade Onbaşı Onur Kula memleketi Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne getirildi. Kula için ikindi namazının ardından Sokullu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Aykaç, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, Turgut Dibek, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Şenol Gürşan babası Levent Kula, annesi Şerife Kula ile yakınları katıldı. Cenaze töreninde saf tutan Bakan Eroğlu bir süre Onur Kula’nın babası Levent Kula ile görüşerek başsağlığı diledi. Cenaze törenin ardından Kula’nın Türk bayrağını tabutunu omuzlarında ambulansa kadar taşıyan Bakan Eroğlu, mezarlıktaki törene de katıldı. 

Onur Kula’nın Yeni mahalledeki evine de giden Bakan Eroğlu bir süre ailesi ve yakınlarıyla görüştü. Trakya’da yaşanan sel felaketlerine değinen Bakan Eroğlu şunları söyledi: “Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım. Kamu kurumlarının hassas olması lazım. Özellikle köprülerin ve menfezlerin uygun kesitte olması lazım. İnşallah biz de bakanlık olarak bu derelerin, köprülerin yeniden yapılması için çalışacağız. Geçmiş yıllarda İl Özel İdaresi tarafından yapılan köprüleri yıkacağız. Yeniden yapacağız. Allah başka kaza bela göstermesin. Sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın acil harcamaları için devletimiz 250 bin lira kadar nakdi destekte bulundu. Valimiz ile de sürekli görüşüyoruz. Ekiplerimiz çalışıyor.”

3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BELDEYE GİTMEDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Onur Kula’nın cenaze törenine katılırken, önceki gün meydana gelen ve ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Büyükkarıştıran Beldesi’ne gitmedi. Selden zarar görenlerin beklediği Bakan Eroğlu cenazenin ardından İstanbul’a hareket ederek Lüleburgaz’dan ayrıldı.



 EÖ,Vİ (LK/RT)