Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Afyonkarahisar'da sanayici ve işadamları ile bir araya geldi. Afyonkarahisar ekonomisindeki son gelişmeler hakkında yapılacak toplantıdan önce basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Ergün, hükümet olarak üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi. Ergün, “Sadece ne olursa olsun üretim yapmak değil, artık Türkiye’nin yüksek katma değerli ileri teknolojili ürünler üreten ülkeler haline gelmesi lazım. Bu açıdan da üniversite-sanayi işbirliğini çok güçlü hale getirmemiz lazım. Rektörümüz de bu toplantıda bulunuyor. Üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğini daha çok nasıl güçlendiririz, nasıl üniversitelerimizi sanayimizin sorunlarını çözen merkezler haline, teknoloji geliştiren merkezler haline getiririz? Sadece çocuklarımızın üniversite tahsil yaptığı yer değil üniversitelerimiz. Oradaki hocalarımızın araştırma potansiyelinden bilgi potansiyelinden de ülkemizin ve illerimizin istifade etmesi lazım” dedi. 

Üniversitelerin öğrencilere ders vermenin dışında teknolojik gelişmeye katkı sunmalarının da gerekli olduğunun altını çizen Bakan Ergün, “Tabii ki ders vermek, öğrencileri yetiştirme çok önemli bir görev. Onun yanında da bu araştırmacı potansiyelini bu üniversite potansiyelini sanayiyle toplumla işbirliği haline sokmak orayı teknoloji üreten bir merkeze dönüştürmek teknoparkların kuruluşunu gerçekleştirmek, teknoloji firmalarının üniversite bünyesinde hocalarla birlikte çalışmasını sağlamak öğrencilerde girişimcilik kültürünü yaygınlaşmasını sağlamak gerekir. Üniversiteden mezun olan öğrencilerimiz ‘Ben şimdi ne yapacağım’ diye kara kara düşünmek yerine daha üniversitede girişimci olmayı öğrenmelerini, daha üniversiteden çıkmadan kafasında ‘Ben şu işi yapacağım’ diye bir fikrin oluşması sağlamamız lazım” diye konuştu. 

Bir basın mensubunun sorusu üzerine ülke genelinde icatlarla uğraşan gençlere destek verdiklerini, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden 3 öğrencinin de tekno-gelişim desteğini aldığını belirten Bakan Ergün, Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. 

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlığoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın da katıldığı toplantıya, işadamları, sanayiciler ve daire müdürleri de iştirak etti. Toplantıda Bakan Ergün’e Mevlana ve Atatürk’ün Kocatepe’deki duruşunu simgeleyen keçe tabloları hediye edildi. 



MA (SU/RT)