Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bugün karayoluyla Giresun'dan Ordu'ya geldi. Bakan Ergün, Ordu Valiliği önünde Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Albay İsmail Güzey, Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Bakan Ergün, Vali Düzgün'ün makamında yaptığı açıklamada, Türkiye'de herkesin yapabileceği işleri devlet yaparsa bunun fayda sağlamayacağını söyledi. 

Bakan Ergün, "Önceden toplu iğne yapmaya mecalimiz yoktu. Devlet Sümerbank'ı kurdu. Patiskayı devlet üretti. Ayakkabıyı, çimentoyu, demiri devlet üretti. Böylece bir üretim kültürü oluştu" diyerek, "Mühendisler, üretim çarkını iyi bilen insanlar yetiştiler. Sonra sermaye birikimi ortaya çıktı. Müteşebbis gücü ortaya çıktı. Bugün devlet ayakkabı üretse olur mu? Çok ayıp olur gülerler adama. Devlet patiska üretiyormuş, ayakkabı üretiyormuş diye dünyaya madara oluruz. Devlet alt yapı hazırlayan, yönlendiren bir takım sistemler oluşturan bir mekanizmadır" dedi.

"PARTİLER MİLLETTEN KOPTU MU UÇAN BALON GİBİ OLUR"

Açıklamaların ardından Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e üzerinde 'Oksijen Şehri Ordu' yazılı gümüş işlemeli bir vazo hediye etti. Bakan Ergün daha sonra AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmasında ise "Partiler milletten koptu mu uçan balon gibi olur. Nereye gittiğini bilmezsin. İçindeki gazı bitince yok olur gider. Milletten kopmamak lazım. Zaman zaman milletimiz tabiki eleştirilerini, beklentilerini hatta kızgınlıklarını ifade edecek. Niye? Çare olduğu için. Biz de o derde bir çare olan mekanizme olarak çalışıyoruz" dedi.

"MİLLİ İRADE ÇOK HIRPALANDI"

Hükümetlerin devletin motoru olduğunu da söyleyen Bakan Ergün, "Herkesin Parlamento karşısında saygılı olması lazımdır. Milli iradeye saygısından dolayı ceketini iliklemesi lazım. Türkiye'de bazen bunlar olmuyor. Milli irade çok hırpalandı" dedi. 'Milli irade de neymiş, millet ne seçtiğini mi biliyor? Milletin seçtiğine mi saygı duyacağız?' felsefesinin zaman zaman ön plana çıktığını dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Darbe de yaparız, muhtıra da. Hepsini yaparız. Millet iradesini istersek alır kenara koyarız. O devirler kapandı Türkiye'de. Herkes millete karşı, millet iradesine karşı saygı duymak zorundadır" diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından verilen yemeğe katıldıktan sonra Fatsa İlçesi'ne hareket etti. 



EK(İS/SS)