Bakan Mehdi Eker, uygulanacak teşviklerle ilgili olarak Polatlı– Konya karoyulu 15'nci kilometresinde kurulu olan Arpaç Besicilik Tesisleri’ni ziyaret etti. Yeni teşvikler kapsamında hayvancılık sektörüne ilişkin destekleme rakamlarını açıklayan Bakan Eker, Okul Sütü Projesi kapsamında 25 Nisan tarihinde ilkokul öğrencilerine süt verileceğini söyledi.

7 MİLYON 200 BİN ÖRENCİYE SÜT

Türkiye genelinde 32 bin 526 okulda 7 milyon 200 bin ilkokul öğrencisine 180 milyon kutu süt dağıtılacağını belirten Eker, bunun da toplam olarak 36 bin ton süt olduğunu açıkladı. Bakan Eker, "İlkokul çocuklarına süt alışkanlığını kazandıralım. Hem sağlıklı beslensinler hem de Türkiye’de üretilen süt doğru bir şekilde tüketilmiş olsun. Ayrıca bu uygulama ile hayvancılık, süt sanayi, üretici de desteklenmiş olacak" dedi. Eker, uygulamanın geçmişte bazı vilayetlerde pilot olarak uygulandığını, ilk kez kendi dönemlerinde ülke geneline yaygınlaştırdıklarını hatırlattı.

TARIMSAL DESTEKLERİN YÜZDE 90’I HAZİRAN’DA BİTECEK

Bakan Eker, bu yıl Türkiye genelinde tarımsal destekleme miktarının 7 milyar 600 milyon lira olduğunu ve bunun, yüzde 28’inin hayvancılık sektörüne yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bizden önce tarımsal destekleme içerisinde hayvancılığa verilen pay yüzde 4 idi, biz bunu 2 milyar 113 milyon lira ile yüzde 28’e çıkardık. 9 yıl önce Türkiye’de hayvancılık için ayrılan pay 83 milyon liraydı. Bu yıl 2 milyar 113 milyon lira. Bu çok önemli bir artıştır."

Bu ay içinde çiftçilere bir milyar 100 milyon liralık destek ödemesi yapılacağını belirten Eker, Haziran ayı sonuna kadar tarımsal desteklemelerin yüzde 90’ının ödenmiş olacağını ekledi.

Daha sonra Arpaç Besi Çiftliği’nde hijyen için özel kıyafet giydirilen Bakan Eker, bin 600 büyükbaş hayvanın beslendiği tesislerde incelemelerde bulundu.