Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın partisinin il kongresine katılacağı Diyarbakır'da son hazırlıkları denetledi. Vali Mustafa Toprak başta olmak üzere kurum müdürleriyle toplantı düzenleyen Eker, daha sonra Başbakan Erdoğan'ın 267 milyon 600 liraya mal olan 256 proje ve 39 tesisin açılışını yapacağı Şilbey Spor Tesisleri'ni gezerek incelemelerde bulundu. Bakan Eker, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Diyarbakır'a gelerek yine yüzlerce projenin açılışını yaptığı ve o dönemde müjdelenen projelerin açılışını gerçekleştireceğini söyledi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kente gelişinin oldukça önemli olduğunu belirten Eker, şöyle dedi:

"Sayın Başbakanımız buraya sadece kongre için gelmiyor. Son bir yıl içerisinde yapılan tamamlanan yüzlerce tesisi, 267 milyon lira tutarındaki yatırım hizmete açılıyor. Sayın Başbakan yarın bunların açıklamasını yapacak. Eğitimde sağlıkta, tarımda, enerjide birçok alandaki çok sayıda işte, sporda ilk defa 6 bin 500 kişilik çok büyük kapalı bir salon hizmete açılıyor. Sayın Başbakan yatırımlarla ve istihdamla buraya geliyor. Çok büyük gelecek açısından umut veren bir ziyaret aynı zamanda. Tek başına bir kongre değil. Bunun içinde son derece önemli Sayın Başbakan'ın bizim kentimiz ziyaret etmesi. Geçen sene yine 1 Haziran günü kentimizi ziyaret etmişti. O zaman da 428 milyon tutarında yatırım hizmeti açmıştı. Yine yüzlerce tesis ve proje hizmete açılmıştı bugün yine, bugün yine öyle. Dolayısıyla önemsiyoruz sayın başbakanımızın Diyarbakır halkı da, bölgedeki vatandaşlarımızda bütün Türkiye aslında önemsiyor. Çünkü ilimizi ziyaret ediyor. Vereceği mesajlarda kuşkusuz son derece önemli."

BU METİN ÖNCEDEN HAZIRLANARAK VERİLDİ

Diyarbakır'da bugün bazı sivil toplum örgütlerinin 'Sayın başbakan gelişinizden beklentimiz yok' şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Eker, şunları söyledi:

"1 milyon 570 bin civarında nüfusumuz var Diyarbakır'da, 878 tanede sivil toplum örgütü ve dernek var. Büyük bir çoğunluğu bir sendikanın çeşitli şubelerinden olan bazı kuruluşların temsilcileri bir araya geldi. Onlar şahsi duygularını, düşüncelerini söylüyor. Doğrusu bazı gazetelerde bakıldığında da bunun önceden hazırlanmış bir metin olduğu, kendilerine verildiği de anlaşılıyor. Yani bu hiçbir şekilde Diyarbakır esnafının, tüccarının, Diyarbakır'da yaşayan milyonlarca insanın duygularını yansıtmıyor. Birkaç tane, daha doğrusu bir sendikanın birkaç şubesi, bir de bir çok sayıdaki sanayici iş adamlarının bir tanesinin başkanı var aralarında, İHD var. Dolayısıyla onlar kendi görüşlerini söylüyorlar. Onu da milletimizin takdirine bırakıyorum. Diyarbakır işadamını da, esnafını da, yatırımcısını da, tüccarını da, Diyarbakır işsiz olupta aş bekleyen, yapıcı sorunların çözümün bekleyen insanlarında aslında beklentilerinin karşılığı bugünkü açıklama değil. Bu kendi şahsi düşünceleri dediğim gibi zaten metin okunduğunda da bir yerlerden ellerine verildiği anlaşılıyor. Nitekim bu toplantı yapılıp, okunmadan önce o metin piyasada dolaşıyordu. Biz de o metni çok daha önce gördük. Bunlar kendi şahsi düşünceleri Diyarbakır'ın düşüncesi değil."