Bingöl ve Tunceli'de düzenlenecek eğitim ağırlıklı toplantılara katılmak için Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçak ile Elazığ Havaalanı'na gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Elazığ Valisi Muammer Erol ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu tarafından karşılandı.

Son günlerde kıllık kıyafet yönetmeliği ile ilgili artan protestoları değerlendiren Bakan Dinçer, eleştiri yapanlara seslenerek, eski ve yeni yönetmeliği karşılaştırmalarını istedi. Eleştirilerin kamuoyunu yanıltmak üzere kullanıldığını belirten Dinçer, şöyle dedi:

"Kıyafet özgürlüğü veya kıyafet serbestliği ülkemizde geldiğimiz demokratik seviye itibariyle yapılması zorunlu bir davranıştı. Yani normal şartlarda tüm insanları tek ve sanki eşitmiş gibi göstermek tavrıyla, özgürlükler ve demokrasi arasında bir tercih yapmayı ifade eder bu kılık kıyafet özgürlüğü. Tabi diğer itirazlar, toplumda özgürlükler genişledikçe çözülebilecek itirazlardır. Önceki yönetmelikle, mevcut yönetmeliği mukayese etmeden, sanki bu yönetmelikte bazı kısıtlamalar varmış gibi göstermek, hakikaten bize yapılacak en büyük haksızlıktır. Bu doğru bir uygulama değil. Benim bütün vatandaşlarımıza tavsiyem, önceki yönetmelikteki kısıtlamaları ve uygulamaları görmeleri ve ifadelendirme biçimlerini görmeleri, sonra da mevcut yönetmelikte ortaya koyduğumuz serbestliği fark etmeleri benim açımdan önemli. Mevcut yönetmelikle eski yönetmelik arasındaki temel yaklaşım şu: Eski yönetmelik yasakları esas alıyor. Serbestlikler için bir takım istisnalar belirliyordu. Bizim yönetmeliğimiz ise çok kısa bir yönetmelik ve serbestliği esas alıyor ama bir takım, belki de güvenlik ve huzur için öngördüğümüz yasakları istisna olarak belirliyor. Bu açıdan bakıldığında, dile getirdiğiniz türden eleştirilerin, ben haksız olduğunu ve kamuoyunu yanıltmak üzere kullanıldığını düşünüyorum"

Bakan Dinçer, yaptığı açıklamanın ardından karayolu ile Bingöl'e gitmek için yola çıktı.