Memleketi Konya'da bulunan Bakan Ahmet Davutoğlu, Uluslararası Hukukçular Birliği'nin Bera Otel'de düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Suriye yönetimi tarafından Halep'e düzenlenen saldırıyı değerlendirdi. Halep'deki saldırının şiddetinin arttığını vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Maalesef, Halep'de çatışmalar çok şiddetlendi. Dün gecede takip ettik. Bombardıman altında. Bu konuyla ilgili bugün BM Genel sekreteriyle bir görüşme yapmayı planlıyorum. Halep, tarihi dokusuyla büyük bir medeniyet merkezidir. Ayrıca Suriye ekonomisinin kalbidir. Bir yönetimin kendi şehrini böylesine tahrip etmesi, Suriye'deki zulmün nereye vardığının işaretidir. Halep, bizim için çok önemli bir şehir. Hemen kapı komşumuz olması itibariyle, hem de tarihi boyutuyla Gaziantep ve Şanlıurfa ile birlikteliğiyle itibariyle. Şimdi her türlü girişim yapıp, bu zulmü, bu bombardımanı durdurmak için ne yapılacaksa, elimizden geleni yapacağız.''

Davutoğlu, gazetecilerin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, "Türkiye'de Özerk Kürdistan olacak" dediğini  hatırlatması üzerine "Teşekkürler" deyip, makam otomobiline binip Karatay Üniversitesi'ne geçti.



MKY,HD(İA/İD)