Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi kapsamında Erzurum'da işe alınacak 2 bin 400 kişiden 350'sinin kura çekimini izleyen Bakan Faruk Çelik, diğerlerinin de Eylül ayının 15'ine kadar işbaşı yapacağını bildirdi.

İŞKUR'un Türkiye'de şu anda 100 bin kişiye iş olanağı sağlayacağını anlatan Bakan Faruk Çelik şunları söyledi:

"Hani çok girmek istediğiniz Avrupa Birliği var ya şu anda işsizlik oranı yüzde 10.4. Orada çalışan Türklerin işsizlik oranı yüzde 30-40'ların üzerinde. Yunanistan ve İspanya'da genç işsiz oranı yüzde 55. Bizde ise bu oran yüzde 16. Genel işsizlik oranı bizde yüzde 8.2. Bu rakam 2023'te yüzde 5'e inecek. Ekmek aslanın midesinde, ağzında değil. Kişinin mesleği ve sertifikası varsa heryede iş sahibi olur.Çok şükür sizlerin desteğiyle bugün IMF'ye yardım eder noktaya geldik. Bu millet Somali'ye de yardım ediyor kendi fakir fukarasına da. Bize bel, ümit bağlamış olan dünya insanlarına karşı da sorumluluklarımız var. Bundan dolayı da kalkınmamız gerekiyor."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Afyonkarahisar'da askeri kışlada meydana gelen kaza ile terör olayları hakkında şunları söyledi:

"Afyon'da meydana gelen bir kaza neticesinde 25 şehidimiz oldu. Geçtiğimiz günlerde Beytüşşebap'ta hain saldırı sonucu 11 şehidimiz hayatını kaybetti. Yıllar öncesine gidersek 10 binlere varan şehit kardeşlerimiz var. Terör bir hak arama yolu olabilir mi? 'Ne istiyorsun arkadaşım' diye sesleniyoruz.Terör başka birşey. Silaha ne gerek var. Silah niye kullanılıyor bu işte? Hak arama yolu eğer şehitleri göndermekse, insan canı almaksa, en temel hak yaşama hakkıdır. Bunu insanların elinden alıyorsunuz ve neden bahsediyorsunuz? Kardeş kavgasını çıkarmak, ayrıştırmak istiyorlar. Ecdadımızın kemiklerini sızlatmaya hakkımız yok. Bu ay- yıldızlı bayrağa el birliğiyle sahip çıkmamız gerikiyor."