Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, özel uçakla geldiği Mardin Kızıltepe İlçesi'nde aile dostları Hamdiye-Faruk Kösen çiftinin oğulları 6 yaşındaki Edip ile 7 yaşındaki Ayhan Kösen'in sünnet düğününe katıldı. Bir düğün salonundaki törene gelen Bakan Çağlayan'ı yoğun ilgi gösterilirken, kendisine yöreye özgü et kavurmadan yapılan himis yemeği ikram edilip, kehribar tespih hediye edildi.

Kirveliğini yaptığı Edip ve Ayhan Kösen'in oyuncak silahları doğrulttuğu Çağlayan, ellerini havaya kaldırırak, 'Teslim oluyorum" dedi. Davetlilere konuşan Çağlayan, Mardin'in bakanı olmadığını kendisini Mardin'in fahri bakanı olarak adadığını belirtti. Çağlayan, "İnşallah ülkemiz birlik ve beraberlik dostluk ve kardeşlik içinde yoluna hızlı bir şekilde ilerlemeye devam edecek. Bizim bir kere anlayışımızda etnik kafatasçılık milliyetçilik yok. Bunu herkes böyle bilsin. Bilhassa bu konuda şunu ifade etmek istiyorum. İster Kürt olsun, ister Türk olsun, ister Laz olsun, ister Cerkez olsun, Arap olsun, Boşnak olsun, ister Alevi olsun, ister Sünni olsun, isterse hangi inanç grubuna ait olursa olsun. Biz yaratılanların hepsini seviyoruz. Çünkü biz yaratılanı yaradandan dolayı seviyoruz. Çünkü yaradandan dolayı bütün yarattıklarının başımız üstünde yeri var" dedi. Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BU ÜLKE HEPİMİZİN

"Hepimizin ortak duygusu, ortak ülküsü, hepimizin söz sahibi olduğumuz ecdadımızın bu ülke için, bu bayrak için kanını canını verdiği bu ülkenin birlik ve beraberliği için kardeşlik içinde yaşamaktır. Bu ülke hepimizin bu ülkenin birliğinden beraberliğinden bölünmez bütünlüğünden bayrağın tekliğinden bu konuda inanmış olan bütün insanlarla bu ülke hepimizin. Ve inanıyorum ki inşallah bugün burada yapmış olduğumuz bu toplantı bizi birbirimize çok daha da fazla bağlayacak. Bizim birliğe ihtiyacımız var. Ayrılıkta azap var. Ama birlikte ise rahmet var, rahman var. Bundan dolayı da rahmetin birlikle beraber olması ayrılığın azapta birlikte olmasından dolayı birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmemiz lazım."

MARDİN'E YATIRIM YAĞACAK

Yeni teşvik yasası ile Mardin'e hem yurtiçinden hem de yurtdışından büyük yatırımların geleceğini söyleyen Çağlayan, şöyle dedi:

"Bilin ki evvel Allah burada Mardin'i de unutmadık. Mardin'deki işsiz kardeşlerimin Mardin'in ve tüm ilçelerinin ekonomisinin daha fazla gelişmesi için daha fazla insanca yaşam koşullarının artması için, daha fazla zenginlik, daha fazla birlik ve beraberlik için Mardin'i de Türkiye'de en çok desteklenecek 15 ilin arasına koyduk. Mardin'imize hayırlı uğurlu olsun. Bu teşvik sistemi sayesinde inanıyorum bu ay sonundan itibaren gerek Türkiye'den, gerekse yurtdışından Mardin'e sağladığımız ve cumhuriyet tarihinde bir ilk olan böylesine önemli bu teşviklerden faydalanmak için buralara büyük yatırımlar yapacaklar. Ve bu yatırımlar olduğu müddetçe işsizimiz iş bulduğu müddetçe göreceksiniz ki terörde kendiliğinden ortadan kaldırılacaktır. Amacımız bu. Ülkenin İzmir'inde Ankara'sında İstanbul'unda ne varsa, biz istiyoruz ki Mardin'de de Kızıltepe'de de olsun. Muş'ta da olsun. Diyarbakır'da, Hakkari'de, Şırnak'ta da olsun. Ve bu konuda, gerek sağlıkta, gerek eğitimde, gerek yol ulaşımda neler yaptığımızı sizler çok iyi biliyorsunuz. Bu konuda yapmamız gereken daha çok şey olduğunu da biliyoruz. Hepimizin birlik ve beraberlik içinde gençlerimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın, daha iyi daha refah, daha zengin bir Türkiye bulmaları için, bizim çektiğimiz sıkıntıların onların çekmemesi için gece gündüz çalışıyoruz. Biz çünkü siyasette göreve gelirken millete hükmetmek için gelmedik sizlere hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldik. İnşallah hiçbir ayrım göstermeksizin geri kalmış geri bıraktırılmış, bu ülke insanın en iyi şekilde en refah şekilde yaşamaları için her şeyi yapıp her şeyi halkımızın hizmetine sokacağız."

Kızıltepe'deki sünnet düğününe Bakan Çağlayan'ın yanı sıra Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, bölgedeki aşiret liderleri, işadamları ve sivil toplum örgütü temsicilerininde aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi katıldı.