Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Sivas ziyareti kapsamında organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikaları gezerek firma sahiplerinin sorunlarını dinledi. Bakan Çağlayan ve Bakan Yılmaz daha sonra il merkezinde bir gümüşçü ile giyim mağazasının açılışlarını yaptı. Ak Parti İl Başkanlığına geçen 2 bakana kadın kolları üyeleri isimlerinin ve soy isimlerinin baş harflerinin yazılı olduğu kol düğmesi hediye etti.

TERÖR AÇIKLAMASI

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Dünyanın yeniden şekillendiği bir dönemde haritada bile birçok insanın yerini gösteremediği Türkiye’nin ekonomideki başarısını herkes parmak ile gösteriyor. Allah nazarlardan korusun bizi. Birlik beraberliğimizi fazlasıyla hissettiğimiz ve her anlamda büyümesine gelişmesine ihtiyacımız olduğu bir dönemde eşkıyaların, teröristlerin yani Türkiye’nin büyümesinden gelişmesinden yana olmayan Türkiye düşmanlarının ve onların dışarıdaki işbirlikçilerinin Türkiye üzerinde oynamak istedikleri oyunlarına her gün şahit oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Osmanlı İmparatorluğu 650 yıl 3 kıtaya hükmetmiş ve kimsenin hakkını gasp etmemiştir. 1923 yılında büyük zorluklar içinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti hayatını mücadeleler ile geçirmiştir. Allah’ın izniyle bu belayı da en kısa sürede def edeceğiz. Tabi ki bunlar sadece içerideki taşeronları ve maşalar olarak görmemek gerekiyor. Bunlar birazda Türkiye’nin büyümesinden gelişmesinden bölgesinde güçlü olmasından endişe edenlerin Türkiye düşmanlarının yapmış olduğu tezgahlardır. Dikkat ile izleyin Türkiye ne zaman başarısını yükseltse ekonomisi iyi bir yere gelse Türkiye’ye bu gömleği yakıştıramayanlar, bu şekilde Türkiye’nin sağından solundan saldırmaya çalışırlar" dedi.

Teröre inat yatırımları sürdüreceklerini belirten Bakan Çağlayan, "Hepimiz görevimizin başındayız. İnatlarına daha çok yatırım yapacağız. Her ilimizi de aynı oranda güçlendirmek ve kalkındırmak istiyoruz. Bu yapılan saldırıların temelinde 6 bölge teşviklerinden dolayı olanlarda var. O bölgeye yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıları caydırmak gibi bir alçaklık olduğunu da sizler ile paylaşmak istiyorum. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en bonkör teşvik paketini hazırladık. Yani terörden dolayı sıkıntı duyan illerimizde dünyanın en büyük teşviklerini ilan etmiş durumdayız. Bu bölgedeki insanımıza iş temin ederek terörün eline giden bu insanların önünü keseceğiz. Bu açıdan ne yaparlarsa yapsınlar avuçlarını yalayacaklar. Bu hükümet başka hükümet, bu Türkiye farklı bir Türkiye 10 yıl önceki Türkiye değil. Borç almak için İMF’nin kapısında beklemiyoruz. Borç alan emir alır. 9,5 yıllık iktidarımız döneminde geçmiş ittifakın borçlarını biz temizledik. Biz bunları yaptıkça Türkiye düşmanları çatlayacak. Biz destan yazmış bir milletiz. Türk ekonomisi daha çok büyüyecek. Dünyadaki yerimiz daha çok artacak. Türkiye ile ilgili hesabı olanların bütün yapmak istedikleri Türkiye’nin bu yükselişinden duymuş oldukları üzüntüdür, sıkıntıdır. Allah onları daha beter etsin" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz eski Madımak Oteli yeni İl Özel İdaresi Bilim Kültür Merkezini gezdi. Gezintinin ardından Bakan Çağlayan özel uçakla İstanbul’a giderken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Sivas’ta kalarak Ak Parti'nin düzenlediği iftar yemeğine katılacağı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Ak Parti Sivas milletvekilleri yarın Şarkışla İlçesi Akçakışla Beldesine geçerek şehit Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular’ın cenaze törenine katılacak.

 

HY (EA/RT)