Ordu'dan Giresun'a gelen ve Valilik önünde polis mangası tarafından karşılanan Bayraktar, daha sonra da Vali Dursun Ali Şahin'i ziyaret etti. Burada basın mensuplarının Samsun'daki sel felaketiyle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, yaşanan acının büyüklüğüne değindi, hiçbir şeyin kayıpları geri getirmeyeceğini ifade ederek, afet ne kadar büyük olursa olsun en iyisini, en sağlamını yapmakla sorumlu olduklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Bu acıyı, bu kayıpları hiçbir şey geriye getiremez, hiçbir mazeret ileri sürülemez. Ama TOKİ konutları dışında da 6 vatandaşımız yolda öldü. Sel geldi, yolda arabasında giden adamı denize attı. Bunun sorumluluğu da bizim. O insanımıza da bizim bakmamız, ilgilenmemiz lazım. Bu afetin yarasını, Samsun'un yarasını nasıl sararız ona bakmamız lazım. Hatalı varsa mutlaka cezasını çekmeli" diye konuştu.

TOKİ'nin dünyada bilinen marka bir kuruluş olduğunu anlatan Bayraktar, "Dünyanın her tarafından TOKİ'nin ev, yerleşim birimi ve kentsel tasarım yapması için talepler var. 500 binin üzerinde konut yaptık. Bu marka değerini zayıflatmak Türkiye'ye zarar verir" dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in fındık rozeti ve vazo hediye ettiği Bakan Erdoğan Bayraktar, daha sonra Ceviz Festivali'ne katılmak için Şebinkarahisar İlçesine hareket etti.