Ümraniye'deki 2B arazilerinin bulunduğu yerlerde evleri bulunan vatandaşlarla biraraya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Son söylenecek sözü başında söylüyorum kesinlikle 2B meselesini halletmeden sizinle karşı karşıya gelmeyeceğiz. Biz Ak Parti hükümetleri olarak 9 yılı aşkın süredir iktidardayız, biz mağdurların partisiyiz. Bakanlar Kurulu kararı çıkarttık. Niye? Dedik ki, 2B çıkıyor. Vatandaşın tapusunu vereceğiz, orada küçük parsel sahipleri olacak, bunları çözmek için depo konut yapalım. Ama şimdi tedirginlik oldu, önce tapuları vereceğiz" diye konuştu.


DEĞERİNİN YÜZDE 70'İ ÜZERİNDEN 3 YIL VADEYLE VERECEĞİZ


AK Parti döneminde Türkiye'nin kadastrosunun bittiğini söyleyen Bayraktar, 2B yasasıyla ilgili olarak, "Önümüzdeki hafta meclise gelecek, süratle 20 gün içerisinde, bir ay içerisinde meclisten geçirilecek. 2B'nin özü şudur, yerinden, yöresinden imkan bulamayıp şehirlere gelen imkansızlar bulduğu hazine alanlarına kendine bir barınak yapan insanları devletinde zaafı olduğu için mağdur etmeden hak sahibi, tapu sahibi yapmaktır" dedi. Bayraktar, 2B arazilerinin vatandaşlara belli bir ücret karşılığında satılacağını belirterek, fiyatlarla ilgili olarak, "Devletin vatandaşı kucaklayacağı bir düşünceyle fiyatını tespit edip değerinin yüzde 70'i üzerinden yani yüzde 30 indirim yaparak, 3 yıl vadeyle vereceğiz. Eğer vatandaş peşin ödeyeceğim derse yüzde 20 daha indirim yapacağız" diye konuştu.


KAFASINIZI BULANDIRANLARA "HADİ ORDAN" DİYECEKSİNİZ


Bayraktar, bu düzenlemeler yapılırken provokasyonlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyip, "İstanbul deprem bölgesi, İstanbul'da hem deprem dönüşümü, hem de kentsel dönüşüm yapmak zorundayız. Size tapularınızı vereceğiz, siz de bize yardımcı olacaksınız. Kafanızı bulandırmaya çalışanlara 'Hadi oradan' diyeceksiniz" dedi. Bu arada Kazım Karabekir, Elmalıkent, Hekimbaşı gibi semtlerden gelen vatandaşlar salona sığmayınca bazı vatandaşlar içeri giremedi. Bayraktar'ın konuşmasını salonda dinleyemeyenlerle görevliler arasında tartışma yaşandı.


(BB)