Bakan Bağış, Pendik’ten feribotla geldiği Yalova’da Vali Esengül Esengül Civelek ve Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra esnaf gezisi yaptı. Vali Civelek, Bakan Bağış’a çini bir vazo hediye etti. Türkiye’nin tek bayan valisini ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum diyen Bakan Bağış da, “Başarılarınızla diğer bayan valilerin önünü açıyorsunuz. Hem önceki çalışmalarınızı hem şimdiki çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler” diyerek Vali Civelek’e plaket verdi.

Ak Parti ziyareti sırasında Fransa’nın yeni yönetimi ve gündemi ile ilgili bir soru üzerine, Fransa’daki seçimlerden sonra Türkiye’ye düşmanlığı yapmayı maharet zannedenlerin Fransız seçmeni tarafından balık tutmaya gönderildiğini kaydetti. 

Fransa’nın yeni Devlet Başkanı Hollande’nin Cumhurbaşkanı Gül ile Chicago’da Başbakan Erdoğan ile de da Meksika’da G-20 zirvesinde bir araya geldiğini hatırlatan Bağış şöyle devam etti: "Dün Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu Paris’te kendi muadili Fabien ile bir araya geldi. Şu ana kadar yapılan bu temaslarda Fransa’nın yeni iktidarın yeni yönetiminin Türkiye ile dostane ilişkiler kurma konusunda arzulu olduğunu gözlemledik. Ama bundan sonraki süreci değerlendireceğiz. Türkiye’nin dostluğu çok kıymetlidir. Türkiye kendine dostlukla yaklaşanlara her zaman dostlukla cevap vermiştir. Türkiye’ye düşmanlık yapanlar da her zaman kaybetmişlerdir. Türkiye önümüzdeki süreci değerlendirirken o hassasiyeti gösterenlere aynı şekilde aynı hassasiyetle cevap verecektir. Eğer Fransa Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek isterse 75 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti pazarının yanı sıra Türkiye’den 3,5 saatlik uçuş mesafesine ulaşabilecekleri 56 ülkenin bir pazarına da çok rahat ulaşabilme imkânı bulacaklar.”

TÜRK ŞİRKETLERİ FRANSIZLARLA ORTAKLIK İSTEMEDİ

Geçenlerde yapılan üçüncü boğaz köprüsü ihalesine katılmak isteyen Fransa’nın en büyük inşaat firmasının Türkiye’deki şirketleri dolaştığını ve birlikte iş yapma teklifi götürmesine rağmen hiçbir firmanın buna yanaşmadığını kaydeden Bağış, "Bu devletimizin herhangi bir baskısı ile olmadı. Tam tersi bizim özel sektörümüzün bizim firmamızın ortaya koydukları bir içgüdüsel tepkiyle gerçekleşti. Bunu gören Hollande yönetiminin Türkiye ile iş yapmanın Türkiye ile dost olmanın Türkiye ile üçüncü ülkelerle birlikte olmanın kendi firmaları için kendi özel sektörleri için istihdam peşinde koşan işsiz vatandaşları için de çok önemli olacağının bilinciyle bu süreci götüreceklerdir. Biz Türkiye güçlendikçe, kalkındıkça karşı olan bütün ülkelerin ya fikirlerinin değişeceğine ya da kendilerinin değişeceğine hep söylemiştik” diye konuştu. 

Bakan Bağış ayrıca partililere hitaben yaptığı konuşmasında da “Benim gördüğüm Yalova daha güzel olmalı. Bunu da AK belediyecilikle tamamlayacağız inşallah. Sayın Başbakanımıza Yalova Belediyesinin tüm ilçelerin belediyelerini teslim etmedikçe onun uykusuz gecelerinin karşılığını vermiş olmayız” dedi. 



SG (FK/RT)