Maçka Residence Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski projesi için bir gala gecesi düzenlendi. Geceye, Avrupa Birliği (AB) ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Caroline Koç ve ortağı Banu Yentür, Özcan Tahincioğlu ile eşi Aylin Tahincioğlu, Gökhan Çarmıklı eşi Siren Ertan Çarmıklı, Feryal Gülman, Osman Çarmıklı gibi siyaset, iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok isim katıldı. Kokteylin ardından Oylum Talu’nun sunuculuğunu yaptığını gecenin açılış konuşmasını yapan Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, “İki yıl boyunca yoğun bir çalışma sonucu bu güzel eseri ortaya çıkarmamızın sonucunda sizlerle birlikte bugün ayın 12’inci ayın 12sinde 2012’de burayı açmak bize büyük bir mutluluk veriyor. Çok teşekkür ediyorum" dedi. Aşçı’ya konuşmasının ardından geceye katılamayan Giorgio Armani tarafından hediye olarak gönderilen gözlük takdim edildi.


İHTİYAÇLARI GİDERECEK PROJE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker projenin İstanbul’a bir değer katacağını umduğunu ifade ederek, “İstanbul’un gelişen yüzü ve İstanbul’la gelişen Türkiye ile birlikte ortaya çıkan yeni talepleri karşılayacak, ihtiyaçları giderecek bir proje olduğunu düşünüyorum. Dilimizdeki şehrin karşılığı Arapça’da Medine’dir. Medine ile medeniyet arasında bir ilişki vardır. Ülkelerin medeniyet tasavvurunu medineleri yani şehirleri oluşturur. Eğer şehir ve medine tasavvurumuz, insanın tabi, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını birlikte dizayn ediyorsa, o zaman o bizim medeniyet tasavvurumuzu ve geleceğe dönük bakışımızı da oluşturur. Bu projenin böyle bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi.


MARKALARIN TÜRKİYE'YE GELMEK İÇİN YARIŞTIĞI BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ

Avrupa Birliği (AB) ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, İstanbul'a yakışır bir projenin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “ İstanbul gerçekten her geçen gün daha da güzelleşiyor.Fatih Sultan Mehmet 1453'te İstanbul'u fethetti. 1994’den bu yana Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da İstanbulluların kalbini fethediyor, gönlünü fethediyor. Sayın Başbakan’ımız bu akşam burada olmasa bile gönlü burada. Çünkü İstanbul’a değer kadar, İstanbul’u güzelleştiren her proje onu da sizleri mutlu ettiği gibi son derece keyiflendiyor. İstanbul her şeyin en güzeline layık. Her zaman söylüyorum. İstanbul Asya'nın en Avrupalı, Avrupa'nın da en Asyalı şehri. İşte o tanımını yükselten bir değere daha kavuşuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten İstanbul güzelleşiyor. Avrupalı ve Asyalı markaların Türkiye'ye gelmek için yarıştığı bir dönemi birlikte yaşıyoruz. İşte bizi biz yapan özellik bu. Avrupa'da bunu görmeyenlerin de eninde sonunda bunu göreceğinden şüpheniz olmasın. Nasıl İstanbul her geçen gün dünyanın yükselen yıldızı oluyorsa, Türkiye'de Avrupa'nın yükselen yıldızı olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan toplu kurdele kesimine bakanlar Bağış ve Eker'in yanı sıra holding temsilcileri ve bazı davetlilerde eşlik etti.

Maçka Residences, toplam 7 bin 300 metrekare arsa üzerinde 3 bloktan oluşuyor. Büyüklüğü 135 metrekare ile 500 metrekare arsında değişen 1 + 1, 2+1, 3+1 penthouselardan oluşan teras veya balkonlu on farklı tipte 170 rezidans bulunuyor.