THY'nin Ankara uçağı ile kente gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık ve Adnan Yılmaz ile birlikte Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Valilikte damacana su skandalı ile ilgili olarak Bakan Recep Akdağ, bugüne kadar 1100 noktadan örnek aldıklarını, bugün akşama doğru 'www.saglik.gov.tr' internet sitesinden tahlil sonuçlarını açıklayacaklarını bildirdi. Sadece dolum tesislerinden değil satış noktalarından da örnek aldıklarını anımsatan Bakan Akdağ, hassasiyetle laboratuvarlarda analiz yapıldığını belirtti. Bakan Akdağ su sorunu ile ilgili şunları söyledi:

“Dolum tesisinde çıkan problemlerle satış noktasında çıkan problemi birbirinden ayırmak gerekiyor. Dolum tesisinde doğrudan markayla ilgili bir problem vardır. Eğer sıkıntı varsa tabi. Satış noktasındaki problem ise satış şartlarının elverişsiz olmasından kaynaklanabilir. Satış noktasından çıkan problemin o markayla ilgili Türkiye’deki bütün damacanalarla satılan suları ihtiva edeceği düşünülmemeli. Piyasayı yakından takip edeceğiz. Bu yaz mevsiminin sıcak geçişi bu açıdan hassas bir durum oluşturdu. Halk endişe etmesin. Gerçekleri şeffaf biçimde açıklamaya devam edeceğiz. Bazı basın yayın organlarında hala işin spekülasyonu peşinden koşanlar var. Vatandaşlarımıza da bu tür haberlere itibar etmemelerini duyurmak istiyorum. Titiz biçimde bilim adamlarının eşliğinde laboratuvar sonuçlarını bugün vatandaşlarımızla paylaşacağız."

TATLISES'İN KÖFTELERİ VE SU UYARISI

Bir gazetecinin sanatçı İbrahim Tatlıses’in "Sağlık Bakanımıza sesleniyorum: Damacananın peşini bırak, bence çiğ köftenin peşine düş. Çiğ köfteyi değil, çiğ köftecileri denetleyin. Merdiven altında çiğ köfte yapan herkesi denetleyin, cezalandırın. Çünkü halkımız bu tür şeylere layık değil" diye çağrısını anımsatması üzerine Bakan Akdağ şunları söyledi:

"O Tarım Bakanlığımıza ait bir görev. Gıda denetimi konularına giriyor. Tarım bakanımız gerçekten son birkaç yıldır iyice organize olmuş biçimde gıda denetim işleri yapıyor. Tabi bu gıda denetiminde arkadaşlar. Su ile ilgili olanda da aynı şey var. Tüketicinin bilinçli davranışı çok önemlidir. Yani sadece 'denetlemeyle bu işin riskleriyle ilgili hepsi ortadan kaldırılır' demek doğru olmaz. Elbette denetlemeler hızla devam edecek. Hatta daha da artacak. Gittikçe piyasa denetim ve gözetim hususunda ekiplerimiz tecrübeli hale geliyor. Vatandaşın da hangi ürüne itibar edip etmeyeceğine biraz da kendisinin bakması lazım. Vatandaş kaliteyi ararsa hepimizin işi kolaylaşır."

SPOR BARIŞIN SEMBOLÜ OLMALI DİLEĞİ

Erzurum'da 12 Ağustos’ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak süper kupa maçıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Spor, futbol bunlar barışın ve dostluğun sembolleri olmalı. Şimdiden Süper Kupa maçını izlemeye gelecek olanları en güzel şekilde ağırlayacağımızı ifade edelim. Her iki tarafın fedakar ve cefakar seyircileri de dostluk içinde o mücadeleyi izleyecekler" dedi.

"PKK, RAHMET AYINDA BİLE SALDIRIYOR"

Erzurum’da Ramazan’ın ayının çok canlı yaşandığını dikkati çeken Bakan Akdağ, Suriye ve Burma’daki olaylara üzüldüklerini ve Müslüman halka yöneltilen şiddetin kabul edilemez boyutlara ulaştığını bildirdi. Çocuk, kadın, bebek, yaşlıları katleden, bomba yağdıran bir zihniyetin 21'inci yüzyılda yeri olmadığına işaret eden Akdağ, "Aynı şekilde PKK’nın da bu Ramazanda rahmet ayının özelliğine bile aldırış etmeden bütün saldırganlığıyla insanımızın canına kastettiğine şahit oluyoruz. Bunlar niyetlerin kötü olduğunu gösteriyor. Bunlara rağmen biz bu ülkede 75 milyon insan Türk'ü, Kürt'ü etnik kökeni ne olursa olsun aynı kültüre tarihe coğrafyaya sahip insanlar olarak birbirimize karşı saygılı davranacağız. Farklılıklar bizim toplumumuzun, coğrafyamızın aslında alışıldık özelliklerinden biri. Bunlardan dolayı bizi ayırmaya çalışanlara fırsat tanımayacağız" diye konuştu.