Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Canova köyünde oturan çiftçi Mustafa Ünal'ın 3 kedisinden birisi olan 'Pampiş' isimli yavru kedi, sağ arka bacağını yem kırma makinesinin pervanesine kaptırdı. Kedisinin bacağının kırılması sırasında İstanbul'da bulunan Ünal, bu durumun haber aldıktan sonra köyüne döndü. Evli olan ancak çocuğu olmadığı için kedilerini çok önemsediğini belirten Ünal, kedisinin yaralı halde görünce çok üzüldüğünü söyledi.

İSTANBUL'A GÖNDERMEK İSTEDİ

9 aylık kedisinin acı çekmesine dayanamayan Ünal, Pampiş'i tedavi görmesi için İstanbul'a göndermek istedi ancak otobüs şoförlerinin kabul etmemesi nedeniyle gönderemedi. Bunun üzerine Ünal, kedisini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürdü. Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Halil Selçuk Biricik ve Yrd. Doç.Dr. Özge Özdemir, Pampiş'i ameliyata aldı.

2 SAATLİK AMELİYAT 

Yaklaşık 2 saat süren operasyonla ilgili açıklama yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, yaralı kedinin yürüyebilir hale getirilmesi için gerekli gayreti gösterdiklerini kaydetti. Kedisinin bacağının kırılmasının üzüntüsünü hala yaşadığını anlatan Mustafa Ünal ise "Yaralandığını duyunca o kadar çok üzüldüm ki şu an hala duygulanıyorum. İstanbul'daki bir ağabeyim kedimi tedavi ettirmem için bu fakülteyi önerdi. Tedavisi yapıldığı için mutluyum. Ameliyatı gerçekleştiren hocalarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.   
   
GC(EA/AK)