İzmir’de Konak Belediyesi’nden emekli Asım Gündüz’e, geçen yıl siroz tanısı konuldu. İki çocuk babası ilaç tedavileriyle şifa bulamadı, geçen mart ayında karaciğer nakli kararı verildi. Gündüz’e, henüz iş bulamayan güvenlik görevlisi kızı Merve donör oldu. 24 Nisan’da İzmir Kent Hastanesi’nde Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Opr. Dr. Cahit Yılmaz ve Opr. Dr. Zafer Önen’den oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla Merve’den alınan karaciğer parçası babası Asım Gündüz’e nakledildi.

Gündüz’den 27 gün sonra ise İzmir Kent Hastanesi’nde bir başka karaciğer nakli gerçekleşti. 2001’den bu yana Ankara Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören, Balıkesir’de oturan 4 çocuk babası İbrahim Gönültaş, geçen mayıs ayında İzmir Kent Hastanesi’ne başvurdu. Donör açısından çok şanslı olan, en az 10 vericiye sahip Gönültaş’a üç oğlunun ortancası Ahmet hayat aşısı oldu. Yine Doç. Dr. Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından 21 Mayıs’ta baba Gönültaş’ın hasta karaciğeri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Ahmet’ten alınan karaciğer parçası ile değiştirildi.

Aynı sağlık sorunu nedeniyle kader birliği oluşan Asım Gündüz ve kızı Merve ile İbrahim Gönültaş ve oğlu Ahmet, yollarının kesiştiği İzmir Kent Hastanesi’nde Babalar Günü için bir araya geldi. Anlamlı buluşmada duygulu anlar yaşandı.

"EN GÜZEL BABALAR GÜNÜ ARMAĞANI"

Kızının karaciğerinin parçasıyla yeniden sağlığına kavuşup, yepyeni bir hayata başlayan Asım Gündüz, “Bir yıl içinde hayatım çok değişti. Siroz tanısı, nakil kararı hayatımızı alt üst etti. Nakil kararı verilince ne kızım Merve’ye ne de 25 yaşındaki ağabeyi Mete’ye bir imada, talepte bulundum. İki evladım da bana donör olmak istediklerini söyledi. Merve ağabeyi çalıştığı için onun verici olmasını istemedi. Yani ona izin vermedi. Ben çocuğum için endişelendim, onun çekeceği acıları düşündüm. Benim için onun bu kararını kabul etmem hiç kolay olmadı. Bana can, en güzel Babalar Günü armağanını verdi. Onu çok seviyorum” dedi.

"CANIMDAN CAN VEREBİLDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Sevgilerini birbirlerine sarılarak gösteren baba-kız Gündüzler, gözyaşlarını tutamadı, konuşmakta zorlandı. Merve, “Babama canımdan can verebildiğim için çok mutluyum. Evlat olarak bu benim görevim” diye konuştu.

BABA- OĞUL ORGAN KARDEŞİ OLDU

Öte yandan oğlu Ahmet’in şifa olduğu İbrahim Gönültaş, hayırlı evlat yetiştirmiş olmanın gururunu 4 çocuğunun annesi, eşi Mevlüde Gönültaş’la paylaşırken, “12 kardeşiz, 4 de çocuğum var. Yıllardır bu hastalıkla mücadele ediyordum. Son karar nakil oldu. Balıkesir’den İzmir’e geldik. Kardeşlerim, eşleri, yeğenler, amcalar da peşimden geldiler. Kardeşlerim, çocuklarım nakil için 'biz hazırız' dediler. Bu yönden çok şanslı bir hastaydım. Çocuklarım da verici olmak için sıraya girdiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Üniversite öğrencisi oğlum Ahmet gözünü kırpmadan bana can oldu, hayat verdi. Benim bir parçamdı, şimdi organ kardeşi olduk. Bu Babalar Günü, benim nakil sonrasında yani yeni hayatımdaki ilk Babalar Günü. Oğlumun verdiği hayat hediyesi, Babalar Günü’nde alınabilecek en anlamlı hediye” dedi.

Oğul Ahmet Gönültaş da, “Ben de babama hayat verdiğim için çok mutluyum. Çok verici adayı vardı ama onuru ben yaşadım” diye konuştu.



MB(İÖ/AK)