Safranbolu'nun İnceçay Köyü Şabanlar Mahallesi'nde oturan Fatma Özenir, dün sabah kestane toplamak için evlerine 1 kilometre uzaklıkta bulunan bahçesine gitti. Torunu Nuri Özenir’in de arkasından geldiğini fark eden Fatma Özenir, torununu eve dönmesi için uyardı. Nuri Özenir’in eve dönmemesi üzerine panikleyen annesi 21 yaşındaki Tuğba Özenir, köylülerle birlikte çocuğunu aramaya başladı. Jandarmadan da yardım istenirken, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de köyde arama çalışması başlattı. Köy didik didik aranırken, Nuri Özenir’e ulaşılamadı.

22 SAAT SONRA BULUNDU

Bugün saat 09.00 sıralarında, Bartın-Karabük yolunda bir çocuğun yürüdüğünü görenler  jandarmaya ihbarda bulundu. Harekete geçen jandarma ekipleri, Ahmet Usta Mevkii'nde Nuri Özenir’e 22 saat sonra ulaştı. Bulunan Nuri Özenir’in ailesine haber verilirken, küçük çocuğun yorgun ve ayaklarının altında yaralanmalar olduğu görüldü. Nuri Özenir otomobille Safranbolu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Nuri Özenir tedavi altına alınırken, ailesi sevinç gözyaşlarına boğuldu. Torununu bulunan Fatma Özenir, "Sanki yeniden dünyaya geldim. Allah, herkesten razı olsun. Torunumu yoldan geçen bir kadın sürücü bulmuş. Elleri ayakları yara bere olmuş. Ama hayati tehlikesi yok. Çok sevinçliyim" dedi.

Baba Mehmet Özenir ise çok mutlu olduğunu belirterek, “’Yoldan geçerken ihtiyaç molası veren bir vatandaş jandarmaya haber vermiş. Neyse ki çocuğum iyi insanların eline geçmiş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

 

BD(MÇ/İD)