Giresun’un Gemiler Çekeği Mahallesi’nde oturan Ercan Yayla, geçen Mart ayında iddiaya göre sürekli ağladığı için 10 aylık bebeği Edanur'u dövüp yere fırlattı. Anne 18 yaşındaki Nurcan Yayla, yaralanan ve bilinci kapanan bebeğini Giresun Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Burada ilk tedavisi yapılan bebek, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne, oradan da Samsun’daki özel bir hastaneye sevk edildi.

'4 KEZ AMELİYAT EDİLDİ'

Vücudunun birçok yerinde morluklar ve ağır darbe izleri olduğu belirlenen bebek, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Beyin cerrahi uzmanları tarafından muayene edilen bebeğin, beyin zarının altında kanama belirlendi. Yapılan ameliyatın ardından beyin zarının altındaki kanama tedavi edildi. Ancak Edanur Yayla'nın beyninde su toplaması (Hidrosefali) gelişti. Bu nedenle 3 kez daha ameliyat edilen minik Edanur, beynindeki su toplanmasının tekrar etmesi üzerine geçen Cumartesi günü ambulans uçakla Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'ne sevk edildi.

'BEYİNDE SU TOPLAMASI DEVAM ETTİ'

Edanur Yayla’nın beyin zarının altındaki kanamayı yapılan ilk ameliyatın ardından tedavi ettiklerini söyleyen Samsun’daki Özel Hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Ferhat Günaydın şu bilgileri verdi:

"Kanamayla ilgili problemi giderdik ancak, yaşadığı travmaya bağlı olarak daha sonra beyinde su toplanması oluştu. Bu sebeple 3 ameliyat daha geçirdi. Tedavi sürecinde düzelir gibi oldu ancak daha sonra su toplanması tekrarladı. Yaklaşık 3,5 aydır tedavisi hastanemizde sürüyordu. Beyindeki su toplanmasının devam etmesi üzerine hastamızı Çocuk Beyin Cerrahi Servisi bulunan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etme kararı aldık. Geçtiğimiz Cumartesi günü uçak ambulansla hastamız İstanbul’a nakledildi. Bundan sonraki tedavisi orada devam edecek."

İYİLEŞİRSE DEVLET KORUMASINA ALINACAK

Opr. Dr. Günaydın, Edanur Yayla’nın tedavisinin tamamlanıp taburcu edilmesi halinde ailesine teslim edilmemesine devlet korumasına alınmasına karar verildiğini de söyledi.

Öte yandan, olayın ARDINDAN baba Ercan Yayla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, bebeğinin dövüldüğünü saklayan anne Nurcan Yayla’ya da Sosyal Hizmetler Uzmanları tarafından psikolojik tedavi uygulanmıştı.



YK(İS/COŞ)