Cem TURSUN / İSTANBUL, "Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 10'u tutuklu 93 sanık açılan davanın 15. duruşması görülmeye devam ediyor.


Aziz Yıldırım'ın taleplerinin alınmasının ardından avukatların taleplerinin alınmasına geçildi. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada, Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, 1 ay içinde bu davayla ilgili son derece önemli 3 delil belge mahkemenize sunuldu. Bunlar Etik Kurulu raporu, ikincisi Spor Toto Teşkilatı'nın bize yazdığı cevabı yazı, üçüncüsü de Maliye Bakanlığı Vergi Denetleme Kurulu raporu. Etik Kurulu son derece önemli. Etik Kurulu raporu bu davamıza ışık tutacak bir özellik taşımaktadır. Bu raporda Aziz Yıldırım ile ilgili herhangi bir suçlama yok, F.Bahçe'nin bu olaya girdiğine dair bir suçlama da yok. Aziz Yıldırım'ın bu olaya karışmadığını açıkça açıklıyor. İddianamede geçen tüm maçlarda aynı yargılara ulaşmıştır. Tahliye talebimiz buna dayandığını açıkça belirtmek istiyorum" dedi.


"AİHM'E BAŞVURMAK ZORUNDA BIRAKMAYIN"


F.Bahçe'nin mali hesaplarının didik didik edildiğini ifade eden Bayraktar, "Son 5 yılın hesapları teker teker kontrol edilmiştir. Bu raporda önemli bir husus var F.Bahçe Kulübü'nün hesaplarının doğru ve usule uygun olarak tutulduğunu gösteriyor. Aziz Yıldırım'ın cari hesaplarında ve kulüp hesaplarında hiçbir usulsüzlük yok. Tanık ifadelerinde hiçbiri aleyhte beyanda bulunmadı. Sanık ifadelerinden aleyhte hiçbir beyan yok. Yargılamanın vardığı aşamada deliler toplandı, dinlenecek tanık kalmamıştı" diye konuştu.


Yıldırım'ın diğer avukatı Faik Işık ise, Aziz Yıldırım'ın başkanlığa adaylığını açıkladığını belirterek, "İttirek kaktırarark başkanlığı bıraktırılamaz. Başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım'ın kaçacak bir yeri olsa 30 milyon taraftar onu geri getirir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmak zorunda bırakmayın" ifadesini kullandı.


Avukat Faik Işık, mafya ve örgütün ne olduğunu anlatırken "Bir Don Carleone'yi burada görmedik" demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Işık ayrıca, "Mafyalarda emre itaat etmeyenlerin parmakları kesilir ama buradaki sanıkların parmaklarına bakıyorum hepsi yerinde duruyor" diye konuştu. Duruşma sanık avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.


"MAHKEME ÇAĞIRIRSA İFADE VERİRİM"


"Futbolda Şike" iddialarına ilişkin görülen duruşmayı bir süre izleyen Fenerbahçe Spor Kulübü teknik direktörü Aykut Kocaman daha sonra basın odasını ziyaret etti. Basın mensupları sohbet eden Kocaman hafta sonu yapılacak olan Trabzonspor maçının çok zor bir atmosferde oynanacağını ifade etti.


Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na öğlen saatlerinde gelen Aykut Kocaman bir süre duruşmayı izledi. Bugün görülen celsede tanık olarak ifade verebileceği konuşulan Kocaman basın mensupları ile yaptığı sohbet esnasında "Şu an öyle bir şey yok ama mahkeme çağırırsa tabii ki ifade veririm" dedi.




"TRABZON MAÇI ÇOK ZOR BİR ATMOSFERDE OYNANACAK"


Hafta sonu yapılacak olan Trabzonspor maçının çok zor bir atmosferde geçeceğini belirten Kocaman "Tüm maçların atmosferleri zor ama bu maçın atmosferi daha zor olacak. Ancak biz kazanmak için çabalayacağız" dedi. Dün oynanan ve Beşiktaş'ın galibiyetiyle sonuçlanan maçın ilk yarım saatinin istedikleri gibi geçtiğini ifade eden Kocaman ancak ilk yarının son dakikasında yenilen golün dengelerini bozduğunu belirtti. Kocaman ardından adliyeden ayrıldı. Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül de bir süre duruşmayı izledi.


CT (MK) (FOTOĞRAF)