Tutuksuz sanıklardan ise bir önceki celse tahliye edilen Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan ile Alaattin Yıldırım'ın aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.


"YAKIN GÖZLÜĞÜM YOKTU İFADEMİ GÖREMEDİM"


Duruşmada ilk olarak Giresunspor eski yöneticilerinden Turgay Demircan tanık olarak dinlendi. Demircan, 2011 yılının Ağustos ayında emniyete çağrıldığını ve iki gizli tanığın kendisiyle ilgili iş yerinin yağmalandığı, parasının gasp edildiği yönünde ifadeleri olduğnunn söylendiğini ifade etti. Giresunspor yönetimine kendi isteğiyle girdiğini ve tehdit edilmediğini parasının ise gasp edilemdiği belirten Demircan, "Yönetime taahhüt ettiğimi parayı verdim. Emniyetteki ifademi yakın gözlüğüm olmadığı için okuyamadım. İmzatılıp gönderildim" diye konuştu.


OLGUN PEKER KİTAP YAZIYOR


Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tutuklu sanık Olgun Peker'in ek savunması almak üzere sanık kürsüsüne çağırdı. Peker, "Giresun'dan buraya gelen insanlar eğer benim yüzümden burdalarsa Allah şahidim ki hiç biriyle ilgilim yok. Ama kendi suçları varsa ondan yargılansınlar" dedi. İfadesini cezaevinde yazdığı kitabının önsözünü okuyarak bitiren Peker, "Bu aşamada tahliyemi istemiyorum. Ben de olsam bu safhada tahliye yönünde karar vermezdim" diye konuştu.


YILDIRIM'DAN BAŞKANA TEŞEKKÜR


Ardından Aziz Yıldırım kürsüye alındı. Yıldırım sözlerine şampiyon olan Fenerbahçe Üniversal Bayan Voleybol takımına izin verdiği için Mahkeme Başkanı Ekinci'ye teşekkür ederek başladı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise "Kendilerine hediye edilen voleybolcuların imzası bulunan topu adliye personelinin zaman zaman kazandığı kupaların sergilendiği müzeye koyacağız" diye konuştu. Yıldırım ek savunmasına devam ediyor.

 


(BB)