"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 10'u tutuklu 93 sanık açılan davanın 15. duruşmasında mahkeme aranın ardından kararını açıkladı.

YELKOVAN'A TAHLİYE, YILDIRIM'A YOK


Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Fenerbahçe Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın suç vasfının lehe değişme ihtimali gözönüne alınarak tahliyesine karar verdi. Aziz Yıldırım, Olgun Peker ve İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanığın ise bu hallerinin devamı yönünde karar verildi. Mahkeme bu kararının gerekçesi olarak ise, üzerlerine atılı suçun cezasının alt ve üst sınırları, mevcut delil durumu ve atılı suçun niteliğini gerekçe gösterdi.

TRABZON'UN MÜDAHİLLİK TALEBİ KABUL EDİLDİ


Mahkeme Trabzonspor kulübünün davaya müdahillik talebini ise suçtan zarar görme ihtimalini göz önüne alarak kabul etti.

SANIKLAR HAKKINDA ZORLA GETİRİLME KARARI


Mahkeme gelecek celse sanıkların çapraz sorgularının yapılması nedeniyle aralarında Sadri Şener'in de bulunduğu bütün tutuksuz sanıkların duruşma günü zorla getirilmelerine karar verdi.

ETİK KURULU RAPORU İSTENDİ


Mahkeme, TFF Etik Kurulu'nun TFF Yönetim Kurulu Başkanlığı'na sunduğu 'Etik kurulu raporu'nun gönderilmesi için TFF'ye yazı yazılmasına hükmetti.

KOCAMAN TANIK


Mahkeme Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın da bulunduğu 9 kişinin ilk duruşma günü tanık olarak dinlenmelerini karara bağladı. Duruşma 29 Mayıs Salı gününe ertelendi.

DOSYA SAVCIDA


Mahkeme Savcı Ufuk Ermertcan'ın esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyayı isteme talebini kabul etti ve dosyanın savcılığa gönderilmesine hükmetti. Duruşma 29 Mayıs Salı gününe ertelendi.


(TT)