Gözaltına alınan Başkan Türközen, Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sedat Akyalı ve Alım Satım Müdürü Recep Kurtoğlu ile belediyeye iş yapan müteahitlerden 3 kişinin sorguları Ayvalık Emniyet Müdürlüğü’nde yapılırken, polisin 7 belediye çalışanının ifadesine başvuracağı belirtildi.

İlçede belediye birimlerine Türk bayrakları ile Atatürk posterlerinin asılması dikkati çekti. Belediye çalışanları ve partililer, Ayvalık Emniyet Müdürlüğü’nün karşısında bulunan Belediye-İş Sendikası Ayvalık Baştemsilciliği önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Türk bayrağı ile Atatürk pankartının yanı sıra "Hasan Başkan, Ayvalık seninle" pankartının bulunduğu sendika temsilciliğinde, basın açıklaması yapan CHP Ayvalık İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Fatih Ayyürek, belediyeye yapılan polis operasyonunun 'Siyasi olarak yıpratmaya yönelik' olduğunu savundu. Ayyürek, şöyle konuştu:

"Bizler gerçekten böyle bir operasyonu hak etmiş değiliz. Bir kuruş rant elde etmiş değiliz. Biz terörist değiliz, bir devletin hiçbir kurumuna kasdetmiş değiliz. Ancak gelinen bu noktada, Türkiye’yi yöneten bu zihniyet, bize bunu dayattı. Ama yolsuzluk yapmakla, zimmete para geçirmekle, ihalelere fesat karıştırmakla suçlanıyoruz. Bu da enterasan. Burada bir şahıs adına bir dilekçe veriliyor. İmza yok, adres yok. Resmi kurumlarda işi olanlar bilir, isimsiz, adressiz, imzasız dilekçe kabul edilmez. Ama maalesef burada kabul edilmiş. Samimi olarak söylüyorum. Bu işten güçlenerek çıkacağız. Şayet arkadaşlarımız suçsuz görülüp de bırakılırlarsa, 19 Mayıs 1919’ta Karadeniz’den doğan güneş, bu sefer Ege’nin bu küçük kasabasından doğacak. Bize yakışan, vakur ve ağır başlı insanlar olarak, gerekli tepkimizi gösterdik. Kimseyi kırmadan incitmeden bize yakışanı yaptık. Burada soğukkanlı olmamız gerekiyor, sağduyu sahibi olmamız gerekiyor. Hepimiz üzülüyoruz. O adam içerde dik dururken, biz burada yıkılmayacağız. Biz de burada dik duracağız."

AVUKATIN AÇIKLAMASI

Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in avukatı Hikmet Denli ise, Ayvalık Belediyesi’ne yapılan polis operasyonuna, 'Ali Yılmaz' adına Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen imzasız ve adressiz bir şikayet dilekçesinin kaynaklık ettiğini öne sürdü. Denli, şöyle dedi:

"40 yıllık hukukçuyum. Böyle akıl almaz suçlamalarla ilk kez karşılaşıyorum. Bu iddialar karşısında şaşırdım ve uzüldüm. Başkan Türközen, spor kulüplerine destek vermiş. Vermesin mi yani, gençler kahve köşelerinde mi otursun? Niçin memurlar Pazar yerlerinden fazla para topluyormuş? Bunlar meclis kararıyla yapılan işler. Memurlar, meclis kararlarını uygulamış. Bu iddialarla bir yere gidilemez. Adresi tesbit edilemeyen Ali Yılmaz adındaki bir vatandaşın iddialarıyla yola çıkılıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz."

BELDE BAŞKANLARINDAN DESTEK

Basın açıklamasına Küçükköy Belediye Başkanı CHP'li Mesut Ergin ile Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer de destek verdi. Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, yapılan operasyonlarla belediye başkanlarının şeref ve haysiyetleriyle oynandığını belirterek, "Belediye başkanlarının çoluk çocukları var. En ufak bir şeyde bu tip operasyonlara başvurulması doğru değil. Böyle giderse yarın öbür gün ilçelerde belediye başkanlığını yapacak insan bulunamayacak" diye konuştu.

Altınova Belediye Başkanı CHP'li Asım Sürer ise, yapılanın tamamen siyasi operasyon olduğunu belirtti. Sürer, yurt genelinde belediyelere yönelik düzenlenen operasyonların AK Partili belediyelere yapılmadığını, CHP ve CHP’li belediyelerin kamuoyunda küçük düşürülmeye çalışıldığını öne sürdü.